avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... taxa de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

taxa de timbru

Buna dimineata.Se poate plati taxa judiciara de timbru in judetul de domiciliu, daca procesul in cauza se judeca inr-un alt judet, mai indepartat???
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:36, 18 Noiembrie 2012
Da, taxa de timbru o puteti achita la in contul unitatii administrativ- teritoriale in care domiciliati.
Legea nr.146/1997
Art. 19.-Taxele judiciare de timbru, precum si sumele provenite din impozitele incasate din onorariile avocatilor, ale notarilor publici si ale executorilor judecatoresti se platesc in numerar, prin virament sau in sistem on-line, in contul bugetului local al unitatii administrativ-teritoriale in a carei raza isi are domiciliul sau, dupa caz, sediul fiscal debitorul.
Taxele judiciare de timbru, precum si sumele provenite din impozitele incasate din onorariile avocatilor, ale notarilor publici si ale executorilor judecatoresti pot fi platite si prin unitati bancare in contul bugetului local al unitatii administrativ-teritoriale, costurile operatiunilor de transfer fiind in sarcina debitorului taxei.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru judiciar 22.08.2009 22.08.2009 Va rog a ma informa in legatura cu urmatoarea problema Unitatea la care lucrez are un proces pe rol la tribunal , as dori sa stiu unde trebuie ... (vezi toată discuția)
Unde se plateste taxa judiciara de timbru? simonik2011 simonik2011 Se poate platii taxa de timbru la primaria unei comune daca procesul are loc la tribunal, sau trebuie platita la primaria orasului unde are loc procesul? (vezi toată discuția)
Taxa timbru judiciar cioarec carmen cioarec carmen Unde se plăteşte taxa de timbru judiciar în cazul somaţiei de plată dacă debitorul are sediul în Bucureşti şi creditorul are sediul în Galaţi. Este ... (vezi toată discuția)