avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Societati comerciale de interes local si de interes ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Societati comerciale de interes local si de interes national

va rog sa definiti, cu specificarea temeiului legal, societatea comerciala de interes local si societate comerciala de interes national. Mii de multumiri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:12, 7 Iunie 2008
Societatatile comerciale de interes local sunt regiile autonome si societatile comerciale înfiintate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului judetean si au ca obiect ca obiect activitati de interes public local.
Societatatile comerciale de interes national au ca obiect ca obiect activitati de interes public national si se afla sub
autoritatea unei autorităţi publice centrale.
Ma interesa temeiul legal unde sunt definite in detaliu ce insemna de interes local si ce inseamna interes local, mai concret cum sunt infiintate si ce insemna sub autoritate locala sau centrala .Acestea din urma detin actiuni la aceste societati, patrimoniu, finantare ? Care sunt legile in baza carora se infiinteaza?
Societatile comerciale de interes local sau national sunt infiintate prin hotarare a Autoritatilor administrtaiei Locale sau Centrale in temeiul art.36 alin.3 , art.91 alin.2 din Legea nr.215/2001 administraţiei publice locale si a Legii nr.31/1990 privind societatile comerciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este legatura? dina999 dina999 Care este legatura functionala si de autoritate dintre o regie autonoma locala si primarie si consiliu local? Dar temeiul legal? Multumesc pentru un eventual ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate pvs pvs Sunt consilier local si urmeaza sa fiu numit in functia de administrator la o societate comerciala de drept privat si interes local infiintata cf. art. 36 din ... (vezi toată discuția)
Consilierul primarului ecologistu ecologistu va rog frumos ajutati-ma. nu gasesc nicaeri detalii privind angajarea , destituirea consilierului personal al primarului. tine de consiliu local ? poate ... (vezi toată discuția)