avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nivel salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nivel salariu

Buna ziua. Am un salariat cu studii medii, dar care o calificare de manager proiect (facuta acum cativa ani). Pt aceasta functie sunt necesare studii superioare. Firma mea are contract colectiv de munca. Salariul pt aceasta persoana ar trebui sa fie 670 X 2 = 1340 LEI sau 670 x 1.2 = 804 lei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:27, 23 Martie 2011
Postul pe care este angajat are un nivel de salarizare functie de cerintele si importanta postului stabilit prin CCM sau regulamente la ierarhizarea functiilor. Acel nivel de salarizare trebuie aplicat celui ce ocupa postul.
Multumesc, dar eu am pus o intrebare cu 2 variante. V-as ruga sa-mi raspundeti la acea intrebare. Multumesc.
-daca pentru postul respectiv sunt necesare studii superioare, atunci salariul va fi 670x2.
-dar ma intreb cum l-ati angajat pe acel post daca nu are studii superioare?
-puteti sa-l angajati pe un post conform studiilor persoanei, iar in fisa postului sa introduceti si atributiile pe care le doriti, intre timp sa faca facultatea (in timpul studiilor il puteti trece iar pe postul manager proiect pe baza adeverintei de facultate)

Nu este corect ca pe un post care nesecita studii superioare sa fie angajata o persoana cu studii medii!....atunci de ce sa mai facem facultate?...facem doar cursuri si scapam astfel de o cheltuiala in plus, iar fiecare functie sa nu se mai specifice studiile.

Eu sunt de acord sa se dea amenzi pentru neconcordanta intre studii si functii.

O zi buna.

Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2011
lorelayold76, utilizator
Vioreld a scris:

Buna ziua. Am un salariat cu studii medii, dar care o calificare de manager proiect (facuta acum cativa ani). Pt aceasta functie sunt necesare studii superioare. Firma mea are contract colectiv de munca. Salariul pt aceasta persoana ar trebui sa fie 670 X 2 = 1340 LEI sau 670 x 1.2 = 804 lei?


Daca are studii medii nu aveti cum sa-l angajati pe acel post intrucat este prevazut cu studi superioare ... la salariul minim pe economie aplicati coeficientul corespunzator studiilor necesare ocuparii acelui post.
Pai calificarea o are, e de acum cativa zni, e recunoscuta de Ministerul Muncii... de ce n-as putea sa-l angajez manager proiect?

Alte discuții în legătură

Salariu minim studii superioare epifanie epifanie Buna seara .Sant administrator al unui SRL cu capital privat al unei comune .Trebuie sa angajez o contabila ce are studii superioare..Ce salariu pot sa-i dau ... (vezi toată discuția)
Salariul minim garantat pentru personal cu studii superioare 2011 ilysuciu ilysuciu salariul minim garantat pentru personal cu studii superioare incadrat in functii cc necesita studii superioare (vezi toată discuția)
Venit brut micsorat carmen_danciu carmen_danciu Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca din motive financiare o societate nu mai poate sa sustina un salariu brut de 1000 lei poate sa-l reduca la salariul minim ... (vezi toată discuția)