avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1202 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Diferenta suprafata teren act proprietate - realitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Diferenta suprafata teren act proprietate - realitate

Salut,

Am urmatoarea problema la care m-ar ajuta niste pasi de rezolvare:
In 1996 parintii mei achizitioneaza, pe firma pe care tatal meu o detinea la acea vreme, un imobil in cartierul Rahova, Bucuresti, printr-un contract de vanzare-cumparare, iar pentru teren am primit un titlu de proprietate de la Primaria sectoruliu 5.
La un moment dat, in urma legii preschimbarii CUI, firma a fost dizolvata.
In urma decesului tatalui meu, am facut actele de succesiune pentru mine, mama si fratele meu.
A urmat incercarea de a face cadastru si intabularea. La cadastru am aflat ca tatal meu depusese deja actele, cadastrul fiind efectuat insa intabularea a fost refuzata, motivul fiind diferenta de teren dintre masuratori si cea din contractul de vanzare-cumparare si titlul de proprietate.
Mi-ar fi de mare ajutor sa stiu ce pot face in continuare, astfel incat sa pot pune actele la punct si sa efectuez in conditii normale o vanzare a proprietatii.

Multumesc,
Razvan
Cel mai recent răspuns: Av. Alina VEZUREANU , Avocat 10:29, 24 Martie 2011
sa dispuneti efectuarea unei expertize topografice, de fapt, sa intentati un proces importiva primariei prin care sa solicitati intantei sa oblige primaria la intabularea dreptului de proprietate si, daca va fi cazul, de corectarea actelor de proprietate in baza expertizelor ce vor fi efectuate in dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primaria foloseste numele fostului proprietar la cadastre pe fonduri ue cosmin9 cosmin9 s-au primit fonduri europene pentru efectuare cadastru Arges. desi am rol de circa 20 de ani si suntem inregistrati in Registrul Agricol ( dovedind cu copii ... (vezi toată discuția)
Acte pentru casa construita fara autorizatie - cum o inregistres, pentru a putea face cadastru si intabulare pentru a vinde imobilul? atuxela atuxela Salut, In 1990 am cumparat un teren cu casa batraneasca 3 camere, specificanduse in actul de vanzare cum ca cladirea nu a fost contruita cu autorizatie. ... (vezi toată discuția)
Cadastrare elafinta elafinta Buna ziua! am o intrebare legata de cadastrare. In 2004 am cumparat un teren arabil in extravilan, de 2000 mp (10 m/200m) de la o persoana care avea doar titlu ... (vezi toată discuția)