avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere prin executor bancar?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere prin executor bancar?

Buna ziua ,
Lucrez intr-o subsidiara a unei institutii bancare si am fost contactata de executorul bancar al bancii pentru a-mi inmana decizia de concediere. Am refuzat primirea actelor considerand ca statutul de angajat- Contractul de munca , nu este ,, titlu executoriu al bancii" .
Are valabilitate acest document , procedura de comunicare este cea corecta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:38, 27 Martie 2011
nu vad care este problema. Se poate comunica in orice mod. Executorul judecatoresc sau executorul bancar are astfel de competente.
Executorul bancar are aceleasi prerogative dpdv juridic ca si cel judecatoresc.
De asemena, conform art. 10, al. b) din Statutul Corpului Executorilor Bancari (OMJ 2628/C/1999), care prevede ca " notifică actele judiciare şi extrajudiciare"
coroborat cu art. 418, al. 2 din OUG 99/2006 (Legea bancara) care prevede ca "separat sau, după caz, în cadrul asociaţiilor profesionale, instituţiile de credit pot să-şi organizeze un corp propriu de executori, a cărui activitate este strict legată de punerea în executare a titlurilor executorii aparţinând instituţiei de credit şi altor entităţi care aparţin grupului acesteia şi care desfăşoară activităţi financiare.", putem afirma cu certitudine ca procedura de comunicare a actelor extrajudiciare facuta prin intermediul executorului bancar este perfect legala si valabila.
Mihnea Stoica a scris:

Executorul bancar are aceleasi prerogative dpdv juridic ca si cel judecatoresc.
De asemena, conform art. 10, al. b) din Statutul Corpului Executorilor Bancari (OMJ 2628/C/1999), care prevede ca " notifică actele judiciare şi extrajudiciare"
coroborat cu art. 418, al. 2 din OUG 99/2006 (Legea bancara) care prevede ca "separat sau, după caz, în cadrul asociaţiilor profesionale, instituţiile de credit pot să-şi organizeze un corp propriu de executori, a cărui activitate este strict legată de punerea în executare a titlurilor executorii aparţinând instituţiei de credit şi altor entităţi care aparţin grupului acesteia şi care desfăşoară activităţi financiare.", putem afirma cu certitudine ca procedura de comunicare a actelor extrajudiciare facuta prin intermediul executorului bancar este perfect legala si valabila.

Nu cred ca are asa ceva in atributii un executor bancar .. de a comunica deciziie de concediere ... din textul citat de dvs nu reiese asa ceva ...:)

Un executor judecator poate indeplini o astfel de procedura.
pai da, notifica actele judiciare si extrajudiciare pentru institutia de credit unde lucreaza, el avand competente doar in cazul lor.
Atunci, freelis, ce acte extrajudiciare poate comunica un executor bancar. - daca il legam doar de dosare de executare ale bancii? Alea sunt acte judiciare - actele de executare silita.
Parerea mea este ca nu e niciun impediment in a comunica el hartia institutiei unde-si desfasoara activitatea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Martie 2011
godot, utilizator
Daca citim din acel Ordin numai o parte din el , atunci se poate deduce si aceasta atributie .. insa activitatea acestora este strict legata de realizarea voluntara sau, când este cazul, prin executare silită a obligaţiilor stabilite prin titlurile executorii ce aparţin băncilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare preaviz cristina69 cristina69 Buna dimineata. As vrea sa stiu in situatia in care angajatorul vrea sa comunice preavizul de concediere la angajat si acesta din urma refuza sa semneze ca a ... (vezi toată discuția)
Desfacerea disciplinara a contractului de munca dijmarescu dijmarescu Buna, In ceea ce priveste sanctiunile disciplinare ce pot fi aplicate in cazul savarsirii de catre angajati a unor abateri disiplinare, Codul Muncii o ... (vezi toată discuția)
Preaviz cfr marfa doina04 doina04 Am primit preaviz desfacerea contractului de munca, nu l-am semnat . Sunt in concediu de odihna. Va rog spuneti-mi ce se poate intampla in cazul in care ... (vezi toată discuția)