In urma cu o saptamana eu si mama mea am semnat un contract de intretinere in urma caruia eu m-am angajat sa-i ofer toate cele necesare traiului zilnic pe tot restul vietii iar la decesul ei sa suport cheltuielile de inmormantare,iar ea imi va lasa casa .Intrebarea mea este daca acest contract de intretinere este acelasi cu contractul de vanzare cumparare cu clauza de intretinere? Va multumesc frumos!
daca doua din cele trei exemplare ale unui contract de vanzare-cumparare cu clauza au fost pierdute imobilul poate fi vandut de persoana care gaseste aceste doua exemplare? Daca da cum poate fi impiedicata o astfel de actiune?
Va multumesc anticipat
Nu, notarul public trebuie sa identifice persoana si sa se asigure ca adevatul proprietar este cel care instraineaza un imobil pe baza actului de identitate.
In curand, notarii vor avea acces la o baza de date complexa in care va aparea si fotografia recenta a titularului actului de identitate pentru a nu mai exista situatii de furt de identitate. ;)
dreptul de proprietate si obligatia de intretinere a vanzatorului dobandite in urma unui astfel de contract de vanz-cump cu clauza de intretinere poate fi transferat catre o alta persoana (bineinteles cu acordul tuturor partilor)? se poate face partial sau doar total? adica unul din sotii cumparatori poate ceda drepturile sale unei alte persoane?