avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contractul de vanzare cumparare cu clauza de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contractul de vanzare cumparare cu clauza de intretinere

In urma cu o saptamana eu si mama mea am semnat un contract de intretinere in urma caruia eu m-am angajat sa-i ofer toate cele necesare traiului zilnic pe tot restul vietii iar la decesul ei sa suport cheltuielile de inmormantare,iar ea imi va lasa casa .Intrebarea mea este daca acest contract de intretinere este acelasi cu contractul de vanzare cumparare cu clauza de intretinere? Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: danazan , utilizator 22:05, 9 Ianuarie 2013
daca doua din cele trei exemplare ale unui contract de vanzare-cumparare cu clauza au fost pierdute imobilul poate fi vandut de persoana care gaseste aceste doua exemplare? Daca da cum poate fi impiedicata o astfel de actiune?
Va multumesc anticipat
Nu, notarul public trebuie sa identifice persoana si sa se asigure ca adevatul proprietar este cel care instraineaza un imobil pe baza actului de identitate.
In curand, notarii vor avea acces la o baza de date complexa in care va aparea si fotografia recenta a titularului actului de identitate pentru a nu mai exista situatii de furt de identitate. ;)
dreptul de proprietate si obligatia de intretinere a vanzatorului dobandite in urma unui astfel de contract de vanz-cump cu clauza de intretinere poate fi transferat catre o alta persoana (bineinteles cu acordul tuturor partilor)? se poate face partial sau doar total? adica unul din sotii cumparatori poate ceda drepturile sale unei alte persoane?
Interesant de citit :www.avocatnet.ro/content/for...
multumesc mult de tot.

Alte discuții în legătură

Contract de v-c cu uzufruct viager ionclaudiu ionclaudiu In contract se stipuleaza ca uzufructul este pe tot apartamentul pe durata vietii celor doi vanzatori fara alte clauze de intretinere. Ce obligatii are in ... (vezi toată discuția)
Vanzarea catre copil anterior divortului yrinuka yrinuka ma numesc irina.mama e recasatorita si am tata vitreg.el acum vrea sa divoteze de mama,iar eu is trecuta pe actele casei care le-au facut impreuna pe numele ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cu drept de vanzare dupa deces mishu72 mishu72 Buna seara, Am tot cautat pe internet, pe site-urile de profil implicit si aici dar nu am gasit nimic sa imi raspunda la urmatoare intrebare : Parintii ... (vezi toată discuția)