avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Asociatie de proprietari - executare silita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Asociatie de proprietari - executare silita

Cu 2 ani in urma asociatia a castigat un proces cu un locatar care nu a platit cheltuielile lunare din diverse motive. Am crezut ca va urma plata acelot datorii, dar spre surprinderea tutoror apartamentul a fost scos la licitatie si adjudecat de catre noul proprietar. Acesta nu a putut intra in apartament deoarece vechiul proprietar a uzat de toate mijloacele legale ca sa impiedice/intarzie intrarea acestuia in apartament. Desi era trecut ca proprietar in cartea funciara, noul proprietar nu reusise sa intre in posesie. Aceasta situatie a durat 1 an de zile, timp in care vechiul proprietar spune ca el nu mai este proprietar in acte, noul proprietar spune ca nu a intrat inca in posesie. Intrebarea este: impotriva cui trebuie sa ne indreptam pentru a recupera aceste datorii din ultimul an? Logic mi se pare ca ar trebuie sa-l chemam in judecata pe noul proprietar, din moment ce acesta este trecut in cartea funciara, dar probabil legea spune altceva?

Va multumesc anticipat.
Dreptatea o imparte judecatorul. Dumneavoastra faceti actiunea in instanta.
Cred ca fiind restante pe acelasi apartament puteti sa-i chemati in judecata atat pe vechiul cat si pe noul proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste datoriile la intretinere? LastKid LastKid Buna ziua, Am cumparat un apartament de la banca, executat silit, am intrat de curand in posesia acestuia, dar am descoperit ca are datorii de aprox. 9000 ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere laurentiu123456 laurentiu123456 Buna ziua , Acum ceva timp am castigat un imobil la licitatie publica , acum asociatia de proprietari ma someaza sa achit cotele restante de la intretinere ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate gigipanait gigipanait Am cumparat in 2007,prin act notarial autentificat,am incadastat si intabulat in cartea funciara,un imobil,proprietate privata a vinsatorului,care era ... (vezi toată discuția)