- nu consider ca plecarea poate fi incadrata ca formare profesionala in sensul ca nu am invatat nimic nou, pur si simplu am muncit pentru ei, nu am primit nici o diploma pentru aceasta formare profesionala, nici nu este inscrisa in cartea de munca la aceasta categorie- ne-au fost bagate pe gat mai multe responsabilitati, in baza sigurantei pe care o aveau ca nu putem riposta pentru ca trebuie sa stam 1 an si jumatate, in sensul ca am preluat munca a 2 oameni si s-au mai adaugat si altele. Am efectuat ore suplimentare din aceasta cauza mai mult decat prevedea legea
- salariul meu a fost marit la o anumita suma din ianuarie 2008(am la mana un document semnat de ambele parti), iar eu am primit cu cateva procente mai putin, in fiecare luna, de atunci.
inainte de a fi de acord sa platesc suma ramasa, am ajuns la un acord(verbal, din pacate) cu managerul meu si cu un reprezentant Resurse Umane cum ca, daca voi face training persoanei ce imi va ocupa locul, ma voi achita de suma ramasa. Eu training-ul l-am facut(putem sa consideram acest training aceeasi formare profesionala de care eu am avut parte), timp de 1 luna de zile cu persoana respectiva, insa dupa asta, am fost pusa in fata unei situatii jenante: ca trebuie sa platesc suma ramasa si nimeni nu-si aduce aminte de nimic.
numarul oamenilor care au plecat a fost foarte mare si situatiile in care au fost pusi cu legatura la acest act aditional, de asemenea. Au fost oameni care au semnat acel angajament de plata la plecare si au platit, sunt oameni care s-au trezit ca ei nu au act aditional, desi l-au semnat, sunt oameni care au semnat angajamentul de plata si nu au primit nicio cerere de plata, altii nu au semnat angajamentul si nu au primit nicio cerere de plata, etc. Deci cazurile sunt diverse....
suma ramasa este de 900 Euro! Nu este mare, nici mica, insa nu are nicio justificare
Iar totalul cheltuielilor s-a ridicat la aproximativ 3000 = transport + cazare + diurna(exclus formare profesionala)
Detalierea acestor cheltuieli nu duce la evidentierea "formarii profesionale", dar nu stiu sa tratez toate aceste probleme din punct de vedere juridic....
~ final discuție ~