avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reintoarcerea din concediu de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reintoarcerea din concediu de maternitate

am o intrebare: fiind in concediu de maternitate cu cat timp trebuie sa anunt inainte ca ma intorc la servici?exista o data sau o perioada in care sunt obligata sa anunt ca revin la servici?
o colega de servici a fost certata ca trebuia sa anunte din timp ca se intoarce.
vreau sa stiu daca este o prevedere in acest sens
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 24 Martie 2011
Nu este un termen anume. Cei de la resurse umane au evidenta si stiu cand ar trebui legal sa va intoarceti dar exista posibilitatea sa doriti a va intoarce mai devreme de perioada maxima sau chiar sa nu va mai intoarceti. De aceia, cu cateva zile inainte (sa zicem 3-5 zile), faceti o cerere de reluare a activitatii si o depuneti cu nr. de inregistrare sau o expediati prin posta.
si daca vreau sa nu ma intorc le vechiul loc de munca ce pasi trebuie sa urmez?si cu cat timp inainte trebuie sa anunt?
Mai intai trebuie sa reluati activitatea. In aceiasi zi puteti solicita incetarea contractului cu acordul partilor, daca angajatorul nu este de acord va trebui sa demisionati caz in care veti efectua nr. de zile de preaviz prevazute in cim.
Daca doriti sa nu va intoarceti la vechiul loc de munca va recomand sa purtati din timp o discutie cu angajatorul astfel ca incetarea sa se fac cu acordul partilor in prima zi de la reluarea activitatii.
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2011
ContSters42179, utilizator
ioanadolean a scris:

si daca vreau sa nu ma intorc le vechiul loc de munca ce pasi trebuie sa urmez?si cu cat timp inainte trebuie sa anunt?


Daca nu mai vreti sa continuati activitatea la acelasi angajator, faceti o cerere prin care solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor sau prin demisie si pe care o puteti depune odata cu cererea de reluare a activitatii la sfarsitul CCC.
Cererea se poate depune cu cateva zile inainte de terminarea CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcerea la lucru pentru mame elena_1989 elena_1989 buna ziua,baietelul meu implineste 1 an in aprilie 2014, cand am intrat in prenatal am facut o cerere la angajator ca stau acasa cu bebe 2 ani,dar vreau sa ma ... (vezi toată discuția)
Renuntare la concediu crestere copil 2 ani legal_issue legal_issue Buna, In momentul de fata sunt in concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani (care va expira in 02.2012). Daca mi-am gasit un alt loc de munca ce ar ... (vezi toată discuția)
Iesire urgenta din cic intrare sot in cic ron_ava ron_ava Buna ziua Daca ma reintorc la munca cu cate zile inainte de inceperea muncii trebuie anuntat angajatorul? Ma pot intoarce chiar daca in locul meu e altcineva ... (vezi toată discuția)