avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intoarcerea la lucru pentru mame
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intoarcerea la lucru pentru mame

buna ziua,baietelul meu implineste 1 an in aprilie 2014, cand am intrat in prenatal am facut o cerere la angajator ca stau acasa cu bebe 2 ani,dar vreau sa ma intorc la serviciu cat mai curand,e vreo problema?si....daca ma pot intoarce la lucru ce trebuie sa fac? va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:22, 3 Decembrie 2013
1. Puteti sa reluati activitatea oricand doriti dvs.

2. - Daca ati optat pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani si reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an (chiar si a doua zi) veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Adica veti primi salariu pentru munca depusa iar statul va mai da 500 lei lunar.

3. Si daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti putea beneficia de stimulentul de insertie dar dupa ce implineste copilul 1 an.

4. - Cand vreti sa reluati activitatea faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM cu data de...
- Dupa reluarea activitatii anuntati si la Primarie ca ati reluat activitatea (pentru a se inceta plata indemnizatiei pentru CCC) si tot acolo faceti si cererea pentru stimulentul de insertie.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea la munca inainte de implinirea celor 2 ani optati pt ccc! denisa25 denisa25 Buna ziua! Am nascut in data de 19 .10.2012. Am optat pentru 2 ani la CCC. Ar trebui sa ma intorc la munca in data de 19 .09.2014.sunt nevoita sa ma ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie pentru cresterea copilului alinalucascris alinalucascris Buna.As avea o intrebare:momentan sunt in concediu pentru cresterea copilului,iar la inceputul acestuia am optat pentru varianta de 2 ani.Insa acum cand ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie cafeaculapte cafeaculapte Buna ziua, va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac si de ce acte am nevoie sa renunt la concediu crestere copil si sa primesc stimulentul de insertie. Incep ... (vezi toată discuția)