avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Stocuri puse la dispozitia clientului-livrari ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Stocuri puse la dispozitia clientului-livrari intracomunitare

Buna ziua,

Am o intrebare legata de stocurile puse la dispozitia clientului,livrari intracomunitare.
Conform Ordinului 2216/2006 prinvind simplificarile in ceea ce priveste livrarile intracomunitare,cumparatorul marfurilor trebuie sa tina un registru in care sa evidentieze data intrarii bunurilor,documentele de intrare..etc.
Noi avem un furnizor din Germania(tara care nu accepta simplificarile),care s-a inregistrat fiscal in romania(pentru a putea livra in consignatie).Marfa vine cu documente insotitoare de la depozitul din germania,dar ei avand inregistrare fiscala in Romania ,facturile care se emit sunt cu VAT de RO. In aceasta situatie mai trebuie tinut registrul respectiv prevazut in Ordinul 2216?Sau fiind inregistrati in Romania(desi marfa efectiv vine din germania) este considerata ca fiind o livrare interna?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: egomarius , utilizator 16:55, 2 August 2011
reglementarile din ordinul mentionat de dvs. se refera doar la masurile de simplificare aplicate cu privire la transferuri si achizitii intracomunitare asimilate prevazute la art. 128 alin. (10) si art. 130^1 alin. (2) lit. a) din codul fiscal.
consider ca registrul prevazut la art. 3, alin (4) din ordin nu este obligatoriu in cazul prezentat de dvs., dar trebuiesc respectate prevderile art. 155^1 din codul fiscal.
din moment ce furnizorul german s-a inregistrat fiscal in romania prevederile ord 2216 nu se aplica.
dar exista posibilitatea ca statul german sa accepte ca furnizorul inregistrat in Germania sa aplice simplificarea pentru livrarea in stoc la dispozitia clientului, accept care se da in urma unei cereri scrise din partea furnizorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura fara tva, client din italia MT1975 MT1975 Sunt administrator al unei societati care de curand exporta marfa in Italia. Societatea este inregistrata in R.O.I., clientul comunica cod valid de tva. Pot ... (vezi toată discuția)
Cmr-ul este obligatoriu pentru transportul de marfa intre tarile ue misstral misstral Daca trimit o marfa din Romania in Italia , avand ca document insotitor un aviz ,mai am nevoie si de CMR? Cum pot face dovada efectuarii transportului daca ... (vezi toată discuția)
I.i neplatitor de tva. achizitie ue element94 element94 Buna seara. Sunt un I.I neplatitor de TVA. Intentionez sa cumpar anumita marfa din Germania spre re-vanzare pentru o firma ne-platitoare de TVA din afara UE ... (vezi toată discuția)