avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia imi cere o suma pentru acordul infiintarii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia imi cere o suma pentru acordul infiintarii unui sediu social

As dori sa ma informati daca exsista baza legala pentru urmatoarea situatie:

Dorim sa infiintam o societatea comerciala, iar asociatia de proprietarai solicita suma de 150 lei pentru eliberearea acordului pentru sediu social.
Dansii explica baza legala a taxei, ca fiind solicitata in baza hotararii adunarii generale a blocului.
Exista posibilitatea luarii unei asemenea hotarari? Daca da, ne puteti comunica in baza carei legi?
Daca nu este legal va rog sa ma indrumati spre institutia unde pot depune plangere.
Mentionez ca asociatia locatarilor sustine ca nu este afiliata FAPR.

O zi buna,
Irina Alina Dumitru!
Cel mai recent răspuns: mariaba , utilizator 17:19, 31 Martie 2011
Nu este normala si legala aceasta taxa. Puteti sa le solicitati un exemplar din acea hotarare a adunarii generale.
Conform legii nr 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, art.27-adunarea generala a proprietarilor membrii ai asociatiei de proprietari are urmatoarle atriburtii:
b) adopta, revoca sau modifica hotarari
irina_dumitru a scris:


asociatia de proprietarai solicita suma de 150 lei pentru eliberearea acordului pentru sediu social.
Dansii explica baza legala a taxei, ca fiind solicitata in baza hotararii adunarii generale a blocului.


Normele in vigoare nu permit ca asociatia de proprietari sau adunarea generala a proprietarilor sa conditioneze acordul pentru desfasurarea de activitati de impunerea obligatiei de plati financiare
Este abuz ,pentru care ,daca detineti probe temeinice ,aveti dreptul sa sesizati serviciul specializat din cadrul primariei
@goe_07
Care norme in vigoare nu permit?

@irina_dumitru
Dv. aveti nevoie de o semnatura pe un formular.
- asociatia v-a cerut o suma pentru a va da aceasta semnatura. Banii nu intra in buzunarul unei persoane (atunci ar fi fost abuz), ci in fondurile asociatiei.
Dv. puteti alege sa nu platiti acea suma si nu veti capata semnatura sau sa dati acea suma si sa capatati semnatura.
- asociatia putea sa nu va ceara nimic si sa nu va dea semnatura sub nicio forma.

Dv. aveti de ales intre doua optiuni. Puteti sa nu dati acea suma, dar nici asociatia nu este obligata sa va acorde acea semnatura.
Nu puteti forta asociatia sa va dea semnatura pentru ca dv. mai aveti si alte optiuni de a va putea infiinta punctul de lucru....in alta locatie.
Pe langa suma initiala de 150 lei, stabilita ca si contributie la fondurile speciale ale asociatiei, in adunarea generala, se mai poate stabili si instituirea unei contributii lunare pentru firmele care functioneaza in blocurile de locuinte.
In functie de activitatea acestora, de fluctuatia de personal, de folosirea instalatiilor comune..., se pot stabili pe baza unei conventii prevazute in HG1588/2007, contributii suplimentare ale persoanelor juridice fata de persoanele fizice din asociatie.
@goe_07
Care norme in vigoare nu permit?


Cu tot respectul,este precizat in lege sau in norme sume sau tarife care pot fi conditionate sau solicitate de catre proprietari,adunarea generala,pentru acordarea semnaturilor pentru darea acordului pentru realizarea de diferite activitati ?
Precizez ca am intrebat la serviciul de control din cadrul primariei daca aceasta impunere se incadreaza in limitele normelor in vigoare si mi s-a comunicat concret "Atat proprietarul cat si asociatia de proprietari nu au competenta sa conditioneze darea acordului pentru desfasurarea de activitati sau efectuarea de lucrari in interes privat - de plata unor sume de bani.
Orice fel de hotarare a adunarii generale in care se precizeaza ca proprietarii au dat acordul in vederea materializarii unui interes privat ,dupa plata unei sume financiare,constituie abuz si poate atrage sanctiuni "

Alte discuții în legătură

Fond firma - sediu fara activitate clapetite clapetite Buna ziua! Am si eu o nelamurire legata de sediul social. Vreau sa infiintez o firma cu sediul social in ap. proprietate personala iar activitatea se va ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa - acord asociatie proprietari Bogdan.C Bogdan.C Buna ziua, Am si eu o mare problema si nu stiu cum sa procedez mai departe. Vreau sa-mi fac un PFA si am demarat procedura cu o firma specializata in ... (vezi toată discuția)
Decizie adunare intre membrii asociatiei portocala142002 portocala142002 Daca am nevoie de o semnatura pentru un sediu social (unde nu-mi desfasor activitatea) de la presedintele de asociatie si el refuza sa mi-l de`a pe motiv ca a ... (vezi toată discuția)