avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia imi cere o suma pentru acordul infiintarii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia imi cere o suma pentru acordul infiintarii unui sediu social

As dori sa ma informati daca exsista baza legala pentru urmatoarea situatie:

Dorim sa infiintam o societatea comerciala, iar asociatia de proprietarai solicita suma de 150 lei pentru eliberearea acordului pentru sediu social.
Dansii explica baza legala a taxei, ca fiind solicitata in baza hotararii adunarii generale a blocului.
Exista posibilitatea luarii unei asemenea hotarari? Daca da, ne puteti comunica in baza carei legi?
Daca nu este legal va rog sa ma indrumati spre institutia unde pot depune plangere.
Mentionez ca asociatia locatarilor sustine ca nu este afiliata FAPR.

O zi buna,
Irina Alina Dumitru!
Cel mai recent răspuns: mariaba , utilizator 17:19, 31 Martie 2011
Pe formularul de la Registrul Comertului nu cumva acceptul vecinilor cu care se va invecina viitorul sediu social (sus jos si pe acelasi nivel) este suficient fara acordul asociatiei?.:O Ar trebui sa inaintati formularul fara acordul asociatiei iar in caz de refuz faceti contestatie la director.
Ca sa nu mai repet ideile spun doar ca sunt de acord cu ceea ce a spus Elga si Adriantot.
Daca banii sunt dati cu chitanta si asa a hotarat AG, nu este in neregula.
Niste bani in fondul asociatiei nu strica. Avand in vedere ca nimeni nu se ofera la actiuni de genul sapat gradinita din jurul blocului, dat zapada, alte treburi gospopdaresti minore, acestea trebuiesc platite. Ca si altele din categoria reparatii. Singurul moment cand ii poti obliga cu ceva pe proprietari este acela cand proprietarul are un interes. In cazul de fata proprietarul are un interes si asociatia a folosit momentul. Nu este un abuz daca banii nu intra in buzunarul cuiva in interes privat.
Sa nu uitam ca proprietarul isi va recupera banii dati. Sediul social ii foloseste si la plata facturii de lumina la jumatate de pret, precum platesc firmele!
O conventie, asa cum propune Adriantot, pare si este logica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond firma - sediu fara activitate clapetite clapetite Buna ziua! Am si eu o nelamurire legata de sediul social. Vreau sa infiintez o firma cu sediul social in ap. proprietate personala iar activitatea se va ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa - acord asociatie proprietari Bogdan.C Bogdan.C Buna ziua, Am si eu o mare problema si nu stiu cum sa procedez mai departe. Vreau sa-mi fac un PFA si am demarat procedura cu o firma specializata in ... (vezi toată discuția)
Decizie adunare intre membrii asociatiei portocala142002 portocala142002 Daca am nevoie de o semnatura pentru un sediu social (unde nu-mi desfasor activitatea) de la presedintele de asociatie si el refuza sa mi-l de`a pe motiv ca a ... (vezi toată discuția)