avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... daca am ramas cu un semn vizibil din urma accidentului ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

daca am ramas cu un semn vizibil din urma accidentului auto ,an frunte este slutire?

asa ceva nu se ancadreaza la vatamare corporala grava chiar daca nu am peste 60 de zile de iml? nu e art 182cod penal?
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 21:52, 26 Martie 2011
slutirea nu tine de numarul de zile de ingrijiri medicare, insa de regula un semn mic chiar si in frunte nu va fi retinut de instanta ca fiind slutire, in orice caz va fi nevoie de un punct de vedere al unui medic legist si cu privire la acest aspect
Se incadreaza la vatamare corporala grava, chiar daca aveti sub 60 de zile de ingrijiri medicale.Dar nu este totul sa aveti un semn, slutirea presupune ca acest semn sa fie unul evident, fara posibilitatea de a disparea cu timpul sau de a fi corectat.In plus, trebuie sa aiba niste dimensiuni .Ideea este sa va fi fost creat un prejudiciu estetic care, pe langa suferintele pricinuite , astfel incat dvs. sa traiti si cu un sentiment de inferioritate datorita acetei modificari a infatisarii.Probabil ca medicul legist este cel care va aprecia daca acest semn poate da faptei incadrarea juridica de vatamare coroporala grava,
Depinde de opinia medicului legist si de modul cum va sti sa prezinte avocatul dv cauza.
semnul are 7-8centimetri este destul de vizibil si de cate ori ma uit an oglinda ma trec fiori
Da, de fapt este o vatamare corporala din culpa care a avut una dintre urmarile prevazute de art. 182 alin. 2 .Sigur ca si pedeapsa faptuitorului va fi cea prevazuta de lege pentru aceasta infractiune, iar in privinta daunelor morale pe care presupun ca doriti sa le obtineti, ramane sa vedeti ce va spune legistul si pe baza acestui rezultat le veti putea pretinde,si va vor putea fi acordate( daca va veti judeca), in raport cu gravitatea vatmarilor produse si cu intensitatea suferinţelor cauzate.

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca partea vatamata refuza sa mearga la iml? catalin05 catalin05 Accident rutier: 4 victime: 1. vinovatul... 2. 50 de zile ingrijiri medicale de la IML, a declarat ca nu depune plangere = rezolvat :) 3. taieturi pe ... (vezi toată discuția)
Lovire, violenta sau vatamare? ContSters40958 ContSters40958 Buna ziua.Va scriu in speranta ca primesc un sfat de la dvs.In urma cu aproape 3sapt intr-o incaierare cu 2 tipi am fost muscat de fata de unul dintre ei ... (vezi toată discuția)
Vatamarea corporala ! alexsisco alexsisco [b]Buna seara , vreau si eu sa stiu care este distinctia dintre vatamare corporala si vatamare corporala grava ?[/b] (vezi toată discuția)