avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Auditor intern
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Auditor intern

Pentru a angaja un auditor intern, acesta trebuie sa faca parte din Asociatia Auditorilor Interni din Romania ?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: teslovan florentina , utilizator 07:41, 30 Martie 2011
Nu.Dar conducatorul compartimentului de audit intern trebuie sa fie membru CAFR.Camera Auditorilor Financiari din Romania
In cazul in care nu exista compartiment, ea este singura persoana care raspunde de auditul intern cea care trebuie angajata, ce solutie se poate lua?
Ce acte normative pot studia ? :)
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2011
Rodica2011, utilizator
Vedeti Legea nr. 672/2002, legea privind auditul public intern , cu modificarile si completarile ulterioare.

Am revenit cu unele detalii.Daca nu este vorba de domeniu public ,iti pot spune ca :Legea 31/1990 art 160 spune:Soc. comerciale ale caror situatii financiare sunt supuse,potrivit legii,auditului financiar ,vor organiza auditul intern potrivit normelor elaborate de CAFR in acest sens .

Ordonanta 75/1999 republicata:Cap.IV.art 20:incepind cu 2001 entitatile economice ale caror situatii financiare sunt supuse auditului financiar sunt obligate sa organizeze si sa asigure exercitarea activitatii profesionale de audit intern.
art.23 :Responsabilii pentru organizarea activitatii de audit intern ,coordonarea lucrarilor/angajamentelor si semnarea rapoartelor de audit intern trebuie sa aiba calitatea de auditor financiar.

Legea 12/2003 : ART II: Responsabilii pentru organizarea activitatii de audit intern care ,la data intrarii in vigoare a rezentei ordonante nu au calitatea de auditor financiar pot indeplini in continuare aceste atributii timp de cel mult 4 ani ,perioada in care pot obtine calitatea de auditor financiar,in conditiile legii.(adica pana in 2007).

Nu confundati Auditul public intern cu Auditul financiar ...

Alte discuții în legătură

Nivel salarizare responsabil activitatea de audit intern Eva_56 Eva_56 Lege nr. 672/2002 din 19/12/2002 privind auditul public intern Art. 2.- În înţelesul prezentei legi, termenii şi expresiile de mai jos se ... (vezi toată discuția)
Curs auditor intern anam79 anam79 Buna ziua, As dori sa urmez un curs pentru auditor intern pentru auditarea unui sistem de management integrat sau macar pentru ISO 9001 .Imi puteti scrie ... (vezi toată discuția)
Asigurarea functiei de audit prin sistem de cooperare ionelamunteanu ionelamunteanu Buna ziua,intrebarea mea este urmatoarea:o persoana incadrata pe o functie publica de executie,auditor intern in cadrul unei primarii ,poate sa exercite ... (vezi toată discuția)