avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum beneficiez de concediu crestere si ingrijire copil ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum beneficiez de concediu crestere si ingrijire copil daca sunt barbat

ce documente imi trebuiesc si cui ma adresez?
Cel mai recent răspuns: Tica55 , utilizator 13:46, 17 Martie 2009
Art.51 alin.3 din CCMN pe anii 2007-2010 : În afară de ajutoarele prevăzute de lege, la care au dreptul, salariaţii vor beneficia si de un salariu mediu pe unitate, plătit de aceasta mamei, pentru naşterea fiecărui copil; dacă mama nu este salariată, soţul acesteia beneficiază de plata unui salariu mediu pe unitate.

Sunt barbat si sotia mea actualmente este angajata la o firma privata dar a intrat in concediu de maternitate. La mine la servici am avut salariul mai mare si deci la sistemul de majorare a alocatie pentru copii ,cum sa majorat pot incasa mai mare alocatia. Aici sau facut reduceri si de aceia doresc sa intru eu in acest concediu de maternitate pentru a ne putea acoperii platile. Se poate? Sau ce conditi trebuie sa se indeplineasca. Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile concediu puericultura ValentinaNastase ValentinaNastase Buna ziua, Daca tatal opteaza pentru stimulentul insertie fara a intra in CCC((Eu nu beneficiez de concediul de maternitate, nefiind angajata), mai poate ... (vezi toată discuția)
De ce drepturi dispun eu și copilul meu! Viosiele Viosiele La sfârșitul acestei luni voi naște!Este primul nostru copil,și as vrea sa stiu de ce drepturi dispun eu si copilul meu!Tatal copilului lucreaza cu acte in ... (vezi toată discuția)
Concediu paternal înaintea concediului pentru cresterea copilului Marta0000 Marta0000 Bună Sotul meu va intra in concediu pentru cresterea copilului din ziua cand se va naste micutul, eu nefiind angajată. Intrebarea mea este în ce masura ... (vezi toată discuția)