avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... SUNT DISPERATA CREDIT IN CHF LA BANCPOST S-A DUBLAT ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

SUNT DISPERATA CREDIT IN CHF LA BANCPOST S-A DUBLAT DIN 2007 UN SFAT VA ROG URGENT

In 2007 am luat un credit in CHF la sfatul unei cunostinte lucrator la o banca si cu ce m-a asigurat cea care mi-a facut creditul ca este posibil ca francul sa scada dar poate sa creasca dar foarte putin, iar eu disperata pentru ca aveam nevoie de o suma mare pentru ca sa renovez casa, fara sa fac un lux decat strictul necesar am luat un credit in CHF in valoare de 40000 ron din care 10000 am inchis un alt credit, cand am luat acest credit lucram si aveam salariul de 1200 si ca sa obtin creditul aveam nevoie de codebitor si am pus pe copilul meu. La inceput rata era de 650 ron echivalentul in CHF iar acum a ajuns rata la 1000 ron. Anul trecut am fost obligata sa fac o reesalonare de catre banca pt ca am avut restanta 1000 ron si nu am avut banii sa platesc , acum am restanta 4500 ron (transformati in franci) desi am platit in fiecare luna intre 500 si 800 de ron. Eu acum sunt pensionara de 2 ani cu pensie mica si acum o alta banca mi-a facut proprire si eu m-ai i-au pensie 600 ron, pensia este de 900 ron ma ajuta copulul cu salariul lui dar nu ne ajung sa traim si sa platim
Banca banpost ma forteaza sa dau banii restanta si eu nu am , ma forteaza sa pun apartamentul impoteca si eu nu vreau asta imi este teama sa nu raman fara casa, CE POT SA FAC SA ACHIT SAU SA SCAP DE ACESTI CAMATARI NU MAI POT, SUPRAVIETUIESC CU EXTRAVERALE.
va multumesc
ASTEPT URGENT RASPUNS
da ma refer la executare silita
Daca stiti o banca care sa-mi acorde credit sa achit acest credit si sa platesc in lei credit fara ipoteca
imi cer scuze pt eventuale greseli de orografie
MULTUMESC TUTUROR PENTRU RASPUNS
DUMNEZEU SA VA DE-A SANATATE
Ultima modificare: Duminică, 27 Martie 2011
alexandra60, utilizator
Cel mai recent răspuns: FRANCU_CONSTANTIN , utilizator 13:32, 31 Martie 2011
alexandra60 a scris:

In 2007 am luat un credit in CHF la sfatul unei cunostinte lucrator la o banca si cu ce m-a asigurat cea care mi-a facut creditul ca este posibil ca francul sa scada dar poate sa creasca dar foarte putin, iar eu disperata pentru ca aveam nevoie de o suma mare pentru ca sa renovez casa, fara sa fac un lux decat strictul necesar am luat un credit in CHF in valoare de 40000 ron din care 10000 am inchis un alt credit, cand am luat acest credit lucram si aveam salariul de 1200 si ca sa obtin creditul aveam nevoie de codebitor si am pus pe copilul meu. La inceput rata era de 650 ron echivalentul in CHF iar acum a juns rata la 1000 ron. Anul trecut am fost obligata sa fac o reesalonare de catre banca pt ca am avut restanta 1000 ron si nu am avut banii sa platesc , acum am restanta 4500 ron (transformati in franci) desi am platit in fiecare luna intre 500 si 800 de ron. Eu acum sunt pensionara de 2 ani cu pensie mica si acum o alta banca mi-a facut proprire si eu m-ai i-au pensie 600 ron, pensia este de 900 ron ma ajuta copulul cu salariul lui dar nu ne ajung sa traim si sa platim
Banca banpost ma forteaza sa dau banii restanta si eu nu am , ma forteaza sa pun apartamentul impoteca si eu nu vreau asta imi este teama sa nu raman fara casa, CE POT SA FAC SA ACHIT SAU SA SCAP DE ACESTI CAMATARI NU MAI POT, SUPRAVIETUIESC CU EXTRAVERALE.
va multumesc
ASTEPT UNRNENT RASPUNS



Intradevar creditele luate in CHF in anii 2007 - 2008 nu au fost o alegere tocmai buna, aceasta moneda s-a apreciat foarte mult facand ca aceste credite sa devina un calvar. Sub nicio forma nu trebuie pusa ipoteca acum. Tocmai aceasta insistenta a lor arata faptul ca nu au siguranta. Cand spuneti "ma forteaza" la ce va referiti? Cum va forteaza? Au deschis procedura de executare silita?
din pacate, in situatia expusa de dvs nu prea mai sunt variante.singura in masura sa va acorde o eventuala reesalonare este doar banca de la care ati antamat creditul sau eventual sa identificati o alta banca mai cu fata "umana" care sa fie dispusa a va acorda un credit care sa va stinga debitul si sa va esaloneze ratele in masura in care sa le puteti suporta in vitor.
ca idee-in prezent sunteti in rizico pericolul sa fiti ACTIONATA in executare silita;in acest caz, banca se va putea indrepta asupra tuturor bunurilor mobile-imobile pe care le detineti si sa le execute pana la indestularea lor cu valoarea debitului si a celorlate aspecte colaterale(dobanzi,cheltuieli de executare,etc)
este practic imposibil ca finantatorul sa accepte refinantarea unui credit de nevoi personale negarantat si in plus cu restante, indiferent de moneda in care imprumutul a fost contractat. Daca cei ce v-au acordat creditul nu accepta reesalonarea acestuia, atunci, mai ales ca, aveti poprire pe pensie pentru celalalt credit, nu cred ca, alta banca comerciala ar accepta refinantarea acestui imprumut chiar si in moneda nationala. Asta deoarece bonitatea dvs nu va permite acest lucru. In plus, puteti incerca o preluare de credit, dar numai dupa ce achitati restantele la zi, din partea altcuiva cu salariu acceptabil si fara probleme la rambursare (prin contractarea unui imprumut de nevoi personale care sa stinga datoria dvs in CHF, existenta).
Oricum aveti nevoie de succes .............:(
Nu numai ca este imposibil sa accepte refinantarea printr-un credit fara ipoteca( care oricum nu ar rezolva nimic, pentru ca oricum si cu ipoteca si fara apartamentul tot poate fi executat) Insa nici nu e de recomandat. nici un fel de finantare. Va dati seama ca refinantant dvs inlocuiti un credit cu dobanda mica prin-un altul cu dobanda mai mare. Si fara sa mai punem la socoteala cheltuielile de refinantare.

Singura dvs optiune de luat in calcul este reesalonarea creditului in sensul marii porioadei de rambursare. Varianta contractarii altui credit pentru a scapa de creditul in franci este foarte foarte paguboasa.
multumesc pentru sfaturi, acum incerc sa fac rost de banii sa achit restanta, va rog postati in continuare AJUTATI-MA SA GASESC O SOLUTIE.
Tot ce ati scris mi-a fost de folos, orice sfat este bine venit.
M-am mai linistit putin.
Astept in continuare solutii.

Alte discuții în legătură

Francii elvetieni - credite cu probleme negulescucamelia negulescucamelia In 2007 am obtinut un credit in valoare de 25.000 de franci elvetieni fara ipoteca . La acea vreme, rata ce-mi revenea lunar echivala cu aproximativ 8 milioane ... (vezi toată discuția)
Francul elvetian anghelgeorgiana anghelgeorgiana buna ziua.ma poate lamuri si pe mine cineva cat mai poate creste francul elvetian?mentionez ca am credit in franci.ce sanse sunt sa scada cotatia lui pe piata ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar in franci elvetieni alissab alissab Buna ziua ! In iunie 2007 am luat un credit ipotecar in franci elvetieni pe 35 ani,ipotecand apartamentul pe care l-am cumparat.Am luat 65450 CHF, avand ... (vezi toată discuția)