avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Cursul de schimb şi piaţa ... francul elvetian
Discuție deschisă în Cursul de schimb şi piaţa monetară

francul elvetian

buna ziua.ma poate lamuri si pe mine cineva cat mai poate creste francul elvetian?mentionez ca am credit in franci.ce sanse sunt sa scada cotatia lui pe piata ?de unde acesta crestere alerta?
Francul elvetian nu are o rata de schimb in functie de o anumita valuta. El creste dupa bunul plac al bancherilor. Incercati o refinantare cu schimbare de moneda.
In viitor francul isi va continua cresterea deoarece francul a devenit o valuta de siguranta pe plan mondial datorita crizei economice din care tocmai incercam sa iesim. Eu personal nu as recomanda sa refinantati cu o alta moneda pt ca veti ramane cu tot creditul blocat la o valoare foarte mare a francului (depinde si de ce valoare are creditul si pe ce perioada). Ideal ar fi sa refinantati cu o dobanda mai mica-daca gasiti-si sa intindeti creditul pe o perioada cat mai mare posibil, pt a plati in momentul de fata o rata mai mica, urmand sa faceti iar o refinantare a creditului cu schimbare de durata si moneda in momentul in care francul se va intoarce la o cotatie mai mica.=D>
Mult succes!
O refinantare in vremurile acestea ar fi sinucidere financiara. Pana cand platiti doar ratele lunare, pierdeti numai la suma platita lunar si nu la toata suma datorata. Daca transformati suma datorata in CHF in EUR, de exemplu, va mariti datoria cu cca 50%. Cel putin in cazul meu asa ar fi, eu am luat creditul in CHF cand francul era 2.22 RON (cursul BNR). Cand am ridicat banii, i-am vandut la un curs de 2.1 RON. Daca ar fi sa refinantez acum suma ramasa, m-as trezi cu o datorie cu 50% mai mare. Acum pierd 50% numai la ratele lunara, dar mai exista sansa sa scada sau sa se stabilizeze francul elvetian. La un credit pe 20 ani se pot intampla multe. Pot sa pierd in continuare, dar peste 2-3 ani, e posibil sa scada francul sau sa se intareasca un pic leul nostru, si atunci o sa fie mai bine. Bineinteles, este se poate si invers ... dar pe varianta asta nici nu vreau sa ma gandesc #-o
Evolutia francului elvetian in 2011 din pacate ne arata o crestere artificiala. CHF nu este sustinut de un PIB. Francul elvetian este o moneda de criza ce va cadea la un moment dat. In locul refinantarii (foarte costisitoare) as sugera eventual o conversie pentru cei care nu vor sa stea cu inima la gura. Costurile sunt mai mici (aprox 100eur) si conversia se face la cursul BNR(respectiv pariatatea EUR/CHF).
Elvetia are deja inflatie si in cativa ani va intra in criza. Preturile apartamentelor au crescut si cu 25% datorita dobanzilor mici pe piata elvetiana.
Francul elvetian poate sa pice dramatic is in urma unui zvon de genul "o banca elvetiana are probleme de lichiditate" (foarte probabil avnd in vedere ca francul este o moneda virtuala in mare parte).
CHF va scadea , e doar o chestiune de timp!
Salut,

Ma aflu si eu printre cei cu credite in franci elvetieni.

Am creat un tool care te ajuta sa urmaresti mai usor cursul de schimb valutar al BNR.

Ex: te ajuta sa iei decizia cand sa cumperi francii (sau cand sa platesti rata) pentru creditul pe care il ai.

Gasiti pe ivalutar.ro
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
ivalurar, utilizator

Alte discuții în legătură

Exemple de clauze abuzive in contractele de credit in franci elvetieni Cristina Paisa Cristina Paisa BANCA NR. 1 \\"Tragerile se vor efectua in valuta creditului. Utilizarea sumelor trase se va face in moneda in care imprumutatul este obligat sa efectueze ... (vezi toată discuția)
Credit franci elvetieni-posibilitate diminuare rate/credit mi_simonet mi_simonet odata cu cresterea cursului valutar al CHF, deja salariul meu este \"mancat\" de rata lunara la banca. am transmis bancii o notificare prin care imi declar ... (vezi toată discuția)
Francii elvetieni - credite cu probleme negulescucamelia negulescucamelia In 2007 am obtinut un credit in valoare de 25.000 de franci elvetieni fara ipoteca . La acea vreme, rata ce-mi revenea lunar echivala cu aproximativ 8 milioane ... (vezi toată discuția)