avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... stagiu cotizare 35 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

stagiu cotizare 35 ani

daca un membru fondator intr-o sc cooperativa are anii de pensie si un stagiu de cotizare de 35 de ani, poate sa mai activeze?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:40, 30 Aprilie 2011
De ce credeti ca, daca sunt tineri care nu au un loc de munca, pensionarilor care mai pot munci trebuie sa li sa interzica asta?

Si invers, credeti ca, daca pensionarilor care mai pot munci li s-ar interzice asta, tinerii vor avea mai multe locuri de munca?

Cum veti pune in locul pensionarului un tanar? Explicati-mi concret.
Ultima modificare: Joi, 28 Aprilie 2011
Iulian MANEA, Contabil
probabil nu am explicat cum trebuie sau dv nu cunoastetii sistemul ,in sc cooperative sunt pensionari personal tesa ,sau meseriasi care nu doresc sa renunte la activitate si nici sa lase sau sa invete pe altcineva,la aceste persoane am facut eu referire ,de aceea eu cred ca sigur in locul celor care totusi au o pensie si pot sa mai castige un ban si particular ,ar lasa locul celor mai tineri care vin din spate .Daca nu m-ati inteles putem discuta in continuare,dar acum este f tarziu
Cred ca problema este ca dvs posibil sa nu cunoasteti prea bine legislatia si doriti foarte mult sa scapati de o persoana din acea societate cooperatista ... nu este pentru prima data cand puneti asemenea intrebare ...
Ordinea aplicarii legislatiei, in speta, este : Legea nr.1/2005 si apoi Codul Muncii.

Un pensionar poate avea calitatea de membru cooperator si fara a avea c.i.m. sau conventie de munca asa cum prevede Legea nr.1/2005.
Un pensionar pentru limita de varsta si cel de invaliditate gradul III pot cumula pensia cu salariul.
daca eu cunosteam legislatia nu puneam intrebari si nu doresc sa scap de o anumita persoana,eu doresc sa scapam de toate acele persoane care sunt presedintii de cooperative ,personal tesa ,sefi de sectii care nu fac loc si celor mai tineri sa acceseze mai sus,
soldatu a scris:

daca eu cunosteam legislatia nu puneam intrebari si nu doresc sa scap de o anumita persoana,eu doresc sa scapam de toate acele persoane care sunt presedintii de cooperative ,personal tesa ,sefi de sectii care nu fac loc si celor mai tineri sa acceseze mai sus,

De o persoana sau de mai multe ideea este ca tot vreti sa scapati de anumite persoane ... ca sa scapati legal, ar trebui sa vedeti/ evaluati fiecare persoana in parte si api sa decideti de cine vreti sa scapati si de cine nu ... atata timp cat legea prevede cumulul de pensie cu salariu, este foarte greu sa scapati de acestia .... ma refer la c.i.m. si nu la calitatea de membru cooperator.

Alte discuții în legătură

Codul muncii soldatu soldatu art 56 alin d ,din codul muncii,are efect si sc cooperative?:( (vezi toată discuția)
Membru cooperator in consiliul de administratie soldatu soldatu daca sunt cooperator membru in consiliul de administratie ,pensionar ,varsta 64 de ani,stagiu de cotizare 36 ani, femeie,ce se intampla dupa rectificarea ... (vezi toată discuția)
Incetare contract pensionare anticipata Vioreld Vioreld buna ziua. imi puteti spune cu ce articol inceteaza un c.i.m. in acest caz? (vezi toată discuția)