avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Regulament cadru de ocupare a posturilor vacante
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Regulament cadru de ocupare a posturilor vacante

In institutiile publice cum se face ocuparea posturilor vacante,in baza caror acte normative?
Se poate aplica HG 711/2010
Regulamentul cadru este in faza de proiect, dar contine aceleasi precizari ca si 711/2010
Cel mai recent răspuns: 100marian2011 , utilizator 19:43, 27 Martie 2011
Atata timp cat este in vigoare, HG 711/2010 este aplicabila privind condiţiile de organizare şi a modului de desfăşurare a concursului/examenului de ocupare a posturilor vacante sau temporar vacante corespunzătoare funcţiilor contractuale şi a criteriilor de evaluare a performanţelor profesionale individuale în cazul examenului de promovare şi avansare în funcţii, grade ori trepte profesionale a personalului contractual din cadrul aparatului propriu al Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi instituţiilor sau autorităţilor aflate în subordine, coordonare ori sub autoritate .
Multumesc pentru raspuns!
Dar o primarie , o unitate de invatamant , o gradinita poate sa foloseasca ca baza legala acest HG?
In principiu, fiecare minister ar trebui sa aiba o astfel de hotarare asa cum are Ministerul Muncii.
si daca nu are ,ce aplicam?
In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 168 din data de 9 martie 2011 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 23/2011 pentru modificarea si completarea art. 22 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2009 cu privire la rectificarea bugetara pe anul 2009 si reglementarea unor masuri financiar-fiscale.

Actul normativ aproba o exceptie de la prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 34/2009 cu privire la rectificarea bugetara pe anul 2009 si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, care stabileau supendarea pana la 31 decembrie 2011, a ocuparii prin concurs sau examen a posturilor vacante din institutiile si autoritatile publice, mai putin un procent de maximum 15% din posturile care se vacanteaza ulterior, la nivelul fiecarei institutii si autoritati publice.

Astfel, prin exceptie de la prevederile actului normativ mentionat anterior, ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale pot aproba ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante unice din cadrul institutiilor si autoritatilor publice ale administratiei publice locale, cu incadrarea in cheltuielile de personal aprobate prin buget.

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Prin ce lege se reglementeaza functia unica din cadrul primariei? cri_secret_ina cri_secret_ina As dori sa stiu mai multe despre functiile unice in cadrul primariei. Exista vreun cadru legal care reglementeaza aceste functii? (vezi toată discuția)
Posturi blocate 2010? gixee gixee stiti cumva daca posturile in sistemul bugetar sunt blocate si in 2010? din cate stiu erau blocate pana la sfarsitul anului 2009. lucrez intr-o institutie ... (vezi toată discuția)
Functii de conducere bonzai81 bonzai81 Buna Seara, as dori sa aflu care act normativ interzice organizarea de concurs pt ocuparea unei functii de conducere?(a aparut in cursul lunii martie) (vezi toată discuția)