avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ajutor anulare contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ajutor anulare contract de vanzare cumparare

Buna seara, am mare nevoie de ajutorul unui profesionist pentru urmatoarea speta: am instrainat o masina DOAR cu un contract de vanzare cumparare la notarul public; masina fiind gajata la banca (a fost achizitionata de mine prin credit bancar), cumparatorul mi-a preluat ratele lunare, motiv pentru care am inserat pact comisoriu expres de gradul IV, precum si faptul ca predarea posesiei s-a facut la data semnarii contractului, urmand ca deplina proprietate (si in actele masinii) sa aiba loc la data achitarii ultimei rate. Mentionez ca in contract nu exista nici o mentiune referitoare la gajul existent asupra masinii, are forma unui contract simplu de vanzare cumparare cu plata in rate, fiind semnat ca anexa si graficul de plata a ratelor (aparent, catre mine, in fapt, la banca). Situatia mea s-a schimbat intre timp si vreau sa rezolutionez acel contract si sa-mi revina masina in proprietate, urmand sa platesc si ratele aferente in continuare. Care e solutia legala cu sanse de reusita? Este foarte important, va multumesc pentru ajutor!!!
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 20:02, 27 Martie 2011
din ce relatati nu se intrevad posibile motive intemeiate pentru a promova in instanta o actiune care sa aibe ca scop anularea contractului de vanzare-cumparare. faptul ca dupa semnarea contractului situatia dvs financiara s-a imbunatatit nu constituie un motiv pt a solicita anularea actului.
Actul notarial are valabilitate deplina si reprezinta vointa partilor. Numai daca cumparatorul nu ar fi achitat ratele se putea solicita rezilierea.Nu aveti nici o sansa.
Multumesc frumos pentru raspunsul prompt !! As mai vrea sa stiu ce se intampla in situatia in care banca afla despre acest act, care sunt consecintele juridice asupra ambelor parti care au incheiat contractul? Eu sunt acum plecata din tara, dar am inteles ca banca deja a aflat despre acest contract si reprezentantul bancii ar fi spus ca vor proceda la aplicarea sechestrului asupra masinii. Ce ar urma?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunsuri contradictorii, cine ma poate lamuri corect ??? multumesc !! narcisa_salbatica narcisa_salbatica Am adresat in repetate randuri diverse intrebari legate de urmatoarea speta: am instrainat o masina DOAR cu un contract de vanzare cumparare la notarul public; ... (vezi toată discuția)
Instrainare autoturism gajat cu acordul partilor narcisa_salbatica narcisa_salbatica Buna seara, Intre X si Y a fost incheiat un contract de vanzare cumparare la notar pt autoturism dobandit de X prin credit bancar, deci gajat in favoarea ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune contract vanzare cumparare autoturism danik28 danik28 in luna aprilie am incheiat un contract de vanzare cumparare pentru un autoturism, contract autentificat la un birou notarial. in ce conditii pot obtine ... (vezi toată discuția)