avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv de munca 2008
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv de munca 2008

Va rog indrumati-ma - daca in contractul colectiv de munca la nivel de societate este necesar sa adaug articolul prin care se mentioneaza ca la 01.07.2008 se modifica salariul de baza minim brut negociat de 540 lei, adica 3.18lei/ora? Hotararea de guvern este evaziva in acest sens?
Multumiri Iulia.
Cel mai recent răspuns: ContSters63174 , utilizator 11:05, 27 Ianuarie 2009
oanag a scris:

ce se intampla daca salariatii refuza sa-si aleaga reprezentantii?

=D> Iata o scuza noua inventata de angajator pentru a justifica lipsa CCM :D
De multa vreme nu am mai citit o " prospatura", credeam ca a secat imaginatia angajatorilor ;)
Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2008
adelaida_07, utilizator
oanag a scris:

ce se intampla daca salariatii refuza sa-si aleaga reprezentantii?

Doar prin absurd se poate presupune asa ceva :)
cat este de absurd nu stiu. eu stiu doar atat ca lucrez la o societate unde personalul direct productiv se claseaza la nivelul de maxim 4 clase.Cand ii anunti ca trebuie sa ia o decizie, dau din colt in colt si nimic.Nivelul de cultura este direct proportional cu invidia si rautatea. Ei si-ar dori sa se reprezinter fiecare in dreptul lui. Mie mi se pare imposibil de realizat acest ccm. Probabil alti angajatori sunt mai norocosi decat angajatorul nostru.#-o
Faceti o sesizare la ITM sa faca un control la firma unde le va lasa un act de control cu masuri si termene de realizare. In caz de nerealizare a masurilor (printre care si incheierea unui CCM) se vor da amenzi substantiale, asa ca mai bine angajatorul ar proceda la incheierea CCM.
Daca nu ati fost controlati de ITM pana acum este grav pentru ca au aceasta obligatie. Puteti sa faceti sesizare si la Inspectia Muncii, forul superior al ITM.
ITM-ul, de cele mai multe ori, vin in control la sesizari;)

Alte discuții în legătură

Salariul taximetristilor? bobo24 bobo24 ce salariu trebuie sa aiba un taximetrist? (vezi toată discuția)
Salariul minim va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarei chestiuni: salariul minim pe economie este de la 01.02.2005 in cuantum de 3.300.000 lei ?

timi (vezi toată discuția)
Ce documente contine dosarul pentru inregistrarea unui ccm la nivel de unitate la itm? Claudia Gaban Claudia Gaban Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti ce documente ar trebui sa depun la itm pentru a-mi fi inregistrat contractul colectiv de munca la nivel de unitate? ... (vezi toată discuția)