avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declaratiile lunare pentru SRL
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declaratiile lunare pentru SRL

Am infiintat o firma in octombrie 2010 si pana acum nu am inceput activitatea. Luna aceasta o sa ma decid daca suspend temporar activitatea le Camera de Comert sau incep activitatea propriu zisa. Ideea este ca ultima data cand am mers sa depun la Finante declaratia a fost in ianuarie pt luna decembrie, iar acum am practic lipsa pe ianuarie, februarie si martie (care se depune pana pe 20 aprilie) Cand am mers la ei mi-au spus ceva cum ca a fost ok pana acum, fiindca eu aveam de depus trimestrial, pe cand inainte imi spusesera sa vin luanar pana la data de 24 a fiecarei luni. Intrebarile mele sunt:
1 - Pt a face aceste declaratii cum ca sunt pe zero si nu am inregistrat nimic in aceste 3 luni, cam cat ma poate costa daca merg la un contabil anume (intreb fiindca nu am unul si am de facut aceste declaratii pana pe 20 aprilie)
2 - Mai pot eu amana decizia de a suspenda activitatea firmei temporar? Eu as avea nevoie inclusiv pana in luna mai, insa voi ramane tot pe zero, intrebarea mea este ma paste vreo amenda? Am obligatia sa dau oricum ceva la stat chiar daca nu am inregistrat venit /profit ci am fost pe zero?!
Cel mai recent răspuns: ContSters200730 , utilizator 00:48, 29 Martie 2011
Daca nu desfasurati activitate nu sunteti obligat sa platiti nimic la stat. S-a scos impozitul minim/forfetar
Aveti obligatia de a depune declaratiile pe zero,chiar daca nu ati desfasurat activitate , pentru a evita amenda celor de la Administratia financiara. Partea cu depunerea declaratiei trimestrial sau lunar ,nu am inteles-o foarte bine. Ati modificat vectorul fiscal?
Nu suspendati activitatea pana va decideti Dvs. Insa aveti grija ,in acest caz, sa depuneti declaratiile tot pe zero pana la data de 25 iulie 2011 (aferente semestrului II ) .

Declaratia pe propria raspundere pentru ca nu ati avut activitate in cursul anului trecut ati depus-o la Finante? Aceasta a avut termen de depunere 01.03.2011 .Acelasi lucru trebuie sa-l faceti si in iunie,aferent semestrului I ,in cazul in care in perioada 1 aprilie- 30 iunie nu veti desfasura activitate. Daca va hotarati sa va incepeti activitatea in aceasta perioada ,va trebui sa depuneti Raportarile contabile aferente primului semestru pana in luna august.

Referitor la plata serviciilor unui contabil pentru intocmirea acestor declaratii,acest aspect nu se poate scrie in forum,contactati un consultant din zona Dvs.,care va poate oferi detalii .
O zi buna.
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Si totusi, daca hotarasc sa mai pastrez firma pana ma decid, si raman tot pe zero, nu datorez nimic statului? Ma refer la un impozit minimobligatoriu, stiam ca era asa odata... de cand s-a scos forfetarul sau minimul? Stiu ca daca nu depun declaratiile la termen pot primi amenda, insa eu ma refer la vreo obligativitate de a da ceva statului chiar daca merg pe zero. Deci datorez ceva?
Impozitul minim s-a scos de la 01.10.2010, daca societatea dumneavoastra este inregistrata din octombrie 2010 nu datorati nimic statului, dar tineti cont de ce va scris colega "Gabrielle Monique" referitor la depunerea declaratiilor pe zero.

Mult succes.
Nu veti datora nici o contributie la stat , stimate @Xhepexhiu .
O seara buna.

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar, suspendare si regimul cheltuielilor in aceasta perioada C_CRISTINA C_CRISTINA O firma a carei activitate este suspendata tocmai ptr a nu plati mpozitul forfetar are in proprietate un teren ptr care plateste impozit anual. Practic se ... (vezi toată discuția)
Suspendare firma alin1980 alin1980 Buna , as dori sa stiu daca as vrea sa suspend firma , dar mai am de plata niste taxe catre stat se poate duce la sfarsit suspendarea daca nu sutn ... (vezi toată discuția)
Srl-d obligatii fiscale semestru (fara activitate) claudia_d claudia_d As vrea sa ma lamureasca cineva (competent) daca firmele infiintate in 2011, care nu au avut activitate mai trebuie sa depuna ceva la semestru? Stiu ca s-a ... (vezi toată discuția)