avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Casco valabil in strainatate
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Casco valabil in strainatate

Voi aduce masina personala in Franta unde locuiesc acum.
Exista vreo asigurare casco prin care, in urma unui accident minor in Franta, masina sa fie reparata aici si nu in Romania?
In afara de RCA, mai este nevoie si de o alta asigurare pentru drumul Franta-Romania?

Multumesc pentu raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: alyadavid , utilizator 09:33, 29 Martie 2011
Exista pe piata Casco extins sau Casco complet, care va satisface dorinta.
Doar asigurarea RCA este obligatorie pt autoturismul Dvs., dar mai exista o gama variata de asigurari facultative (de sanatate, de accidente, etc) pe care le-ati putea incheia, dar daca aveti domiciliul in Franta, mai bine le faceti la o companie locala.

Succes!
1-incercati sa contactati un asigurator din Franta si sa va faceti acolo asigurarile
2-trebuie sa aveti RCA-ul valabil (necesar pana la iesirea din Romania) si CARTEA VERDE (atasat RCA-ului) valabila pentru Franta.
Casco la Allianz Tiriac Asigurari....este mai scump dar merita...are acoperire si reprezentante in Franta...
Sunt mai multe forme de asigurare valabile si pe teritoriul comunitatii europene dar trebuie mers fie la companiile de asigurari sau daca vreti sa fiti eficient si sa faceti mai putine drumuri atunci va trebui sa contactati un broker de asigurare si sa-i spuneti ce fel de asigurare doriti. El va cauta o firma care sa aiba produsul pe care il solicitati.
Multumesc pentru raspunsuri.
M-am interesat si exista un casco,e adevarat,masina poate fi reparata in Franta,dar diferenta intre costul reparatiei in Romania si cel din Franta trebuie suportata de mine.
Daca stiti si alte variante, astept sa ma contactati pe privat,pentru a incheia casco.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire cand esti implicat intr-un eveniment rutier in alta tara anays18 anays18 M-ar interesa sa stiu care este procedura de recuperare a daunei in cazul unui accident de masina, care s-a petrecut in Ungaria,si pentru care nu am fost ... (vezi toată discuția)
Rca casco eugenpetrisor eugenpetrisor masina luata in leasing trece pe teritoriul italiei si face accident,vinovat este un cetatean italian. se duce cu asigurarea tot a ei sa o repare,avand ... (vezi toată discuția)
Dauna rca auto nutzzu nutzzu Buna seara.In data de 21.12.2010 ,la un bloc vecin a avut loc o explozie in urma careia auto proprietate care era parcat langa imobilul respectiv,a suferit mai ... (vezi toată discuția)