avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... schimbare nume minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

schimbare nume minor

Buna ziua!
Eu si sotul meu vrem sa schimbam numele copilului. In certificatul de nastere copilul are numele meu (al mamei) dinainte de casatorie si sotul este trecut ca tata cu numele lui. Intre timp ne-am casatorit si avem amandoi acelasi nume si copilul a ramas cu numele meu dinaintea casatoriei. Acum vrem ca, copilul sa aiba acelasi nume ca si noi (mai precis sa aiba numele tatalui).
Ce trebuie sa facem? Unde trebuie depuse actele?
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
agnesas, utilizator
Cel mai recent răspuns: agnesas , utilizator 16:50, 1 Aprilie 2011
Scuze daca nu am inteles. In mod normal dupa recunoastere certificatul trebuia schimbat si odata cu acesta si numele. Eu am trecut prin acelasi lucru: fiul meu a fost declarat pe numele meu , ulterior a fost recunoscut (in instanta) de tata si cu hotararea respectiva, am schimbat certificatul la starea civila. Dupa acestea m-am casatorit cu tatal copilului. Singurul lucru care nu s-a putut schimba a fost numele meu de fata de la rubrica mama.
Buna!
Am fost la starea civila sa intrebam daca se poate sa schimbam numele pe cale administrativa si ne-au spus ca motivul pentru care vrem sa schimbam certificatul nu se incadreaza in motivele scrise de lege, si ca trebuie schimbat in instanta. Cam cat timp va dura pana vom obtine certificatul ?

Exista posibilitatea ca sa fie schimbat si numele meu de domnisoara din certificatul copilului?
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2011
agnesas, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume copil 9 ani lavy32 lavy32 fetita mea este inregistrata in prezent pe numele meu din inaintea casatoriei . din diverse cauze copilul pana la un an nu a figurat cu tata pe certificat. ... (vezi toată discuția)
Schimbare certificat de nastere minor Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Am o nelamurire si sper ca ma puteti ajuta.Am facut greseala sa aleg ambele nume de familie in certificatul de nastere a copilului ,noi nefiind ... (vezi toată discuția)
Incuviintare schimbare nume copil minor dupa noul tata floare de gheata floare de gheata Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu un temei legal tinand cont ca sa schimbat noul cod civil M-am recasatorit si am un copil de 5 ani din prima ... (vezi toată discuția)