avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Cine este responsabil de traducerea incorectã ...
Discuție deschisă în Traduceri

Cine este responsabil de traducerea incorectã legalizatã la notariat?

fiica mea, stabilita in spania, cu drept de sedere si de munca, a avut nevoie de o traducere legalizata a certificatului de casatorie, din romana in spaniola. am apelat la serviciile unui traducator autorizat, si ale unui notar cu care traducatorul respectiv colaboreaza. am platit taxele ce mi s-au solicitat si mi s-a dat documentul. numai ca, fiica-mea dupa ce l-a vazut, a constatat ca unele date nu corespund in traducere cu originalul, respectiv, data incheierii casatoriei si localitatea. cine se face vinovat: traducatorul sau notarul sau amandoi si cum pot fi trasi la raspundere?
traducerea autorizata a fost facuta in Romania sau in Spania?
(traducatorul "autorizat" e cumva o societate comerciala de tip intermediar neautorizat de nimeni ?)
ce a raspuns traducatorul?
notarul ce posibila solutie a sugerat
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2011
ContSters83715, utilizator
cine se face vinovat: traducatorul sau notarul sau amandoi si cum pot fi trasi la raspundere?


Vinovat este traducatorul!
Luati legatura cu acesta pentru a reface traducerea gratis si sa obtina pe propria cheltuiala si legalizarea documentului.
L.C.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare acte andrushca_gh andrushca_gh buna ziua, as dori sa aflu, va rog, daca un document trebuie tradus si legalizat neaparat in acelasi loc, sau de ex ar fi posibil sa fie tradus de un ... (vezi toată discuția)
Cine ar putea sa ma ajute cu o incheiere de autentificare a semnaturii traducatorului in limba franceza? ralukcri ralukcri Sunt un traducator la inceput de drum si as avea nevoie de un model de incheiere de autentificare a semnaturii traducatorului in limba franceza. Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Legalizarea traducerilor efectuate dupã fotocopii, documente sau texte simple ContSters149 ContSters149 Buna ziua, Vreau sa supun discutiei un subiect pe care multi colegi si notari il trateaza diferit si anume legalizarea traducerilor efectuate dupa un text ... (vezi toată discuția)