avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA prestari servicii SUA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA prestari servicii SUA

O societate de recrutare personal,inregistrata in scopuri de TVA,factureaza servicii de recrutare la o societate din SUA (care participa la un targ de job-uri).
Avand in vedere ca locul prestarii serviciului este in Romania,ca factura se intocmeste pentru societatea din SUA,facturam cu TVA sau fara,scutit cu sau fara drept de deducere?.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:25, 28 Martie 2011
operatiunea se incadreaza la regula generala B2B de la art. 133, alin 2 din codul fiscal si veti factura fara tva.
pe factura veti mentiona: neimpozabil in romania, cf art. 133, alin 2 cod fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva si roi crinarug crinarug 1. Societatii X din Romania (cod CAEN 5229) i se factureaza transport maritim de catre o societate din Danemarca, pe factura mentionandu-se cota \"O\" TVA , ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar bobotan bobotan Lucrez pt o firma din Romania, care are incheiat un contract de prestari de servicii cu o firma intracomunitara inregistrata in scop de TVA cu un cod fiscal ... (vezi toată discuția)
Facturare cursuri de formare profesionala anansc83 anansc83 Buna ziua, Furnizorul de formare profesionala \"A\" din RO are cod CAEN 8559 neplatitor de TVA, fiind autorizat de CNFPA, iar beneficiarul cursurilor este ... (vezi toată discuția)