avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu ingrijire copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu ingrijire copil

Am angajat o studenta, in ultimul an, cu data de 01 februarie 2006. A terminat facultatea dar nu si-a dat licenta. A ramas insarcinata urmand sa nasca in noiembrie a.c. Intrebarea este daca poate beneficia de indemnizatie pentru ingrijire copil, daca facultatea poate fi considerata stagiu de cotizare chiar daca nu si-a dat licenta.
Ultima modificare: Marți, 17 Octombrie 2006
alinasavin, utilizator
Cel mai recent răspuns: alinasavin , utilizator 12:43, 27 Noiembrie 2006
din cite stiu eu , pentru a beneficia de indemnizatie trebuie sa fi cotizat 12 luni in ultimele 24, fara a conta functia. Putea fi si muncitor necalificat , legea nu face discriminari din cauza functiei
cotizare 6 luni in ultimele 12 sau 12 in ultimele 24
Facultatea nu poate constiti stagiu de cotizare atata timp cat persoana respectiva nu si-a dat licenta. Potrivit art.38 alin.1 lit.b din Legea nr.19/2000 in sistemul public se asimilează stagiului de cotizare şi perioadele necontributive, denumite în continuare perioade asimilate, în care asiguratul a urmat cursurile de zi ale învăţământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiţia absolvirii acestora.
eu as mai cauta in legislatie, deoarece cred ca exista o diferenta intre absolvent si licentiat:
vedeti mai jos un extras din Legea invatamantului:

ART. 67 (1) Durata studiilor la cursurile de zi in invatamantul universitar de lunga durata este, in functie de profil, de 4 - 6 ani si se stabileste prin hotarare a Guvernului. Modificarea duratei studiilor se poate face numai incepand cu anul I.
(2) Studiile in invatamantul universitar de lunga durata se incheie cu examen de licenta sau de diploma. Criteriile generale de organizare a examenului de licenta si de diploma se stabilesc de Ministerul Educatiei Nationale, iar continutul acestora si criteriile specifice, de catre senatele universitare.
(3) Absolventii care au promovat examenul de licenta primesc titlul de licentiat in profilul si in specializarea urmate.
(4) Absolventii care nu au promovat examenul de licenta sau de diploma primesc, la cerere, un certificat de studii universitare de lunga durata si copie de pe foaia matricola. Ei mai pot sustine examenul de licenta sau de diploma in oricare alta sesiune, cu acoperirea cheltuielilor de examinare stabilite de senatul universitar. Institutiile de invatamant superior pot organiza cursuri speciale, in conditiile art. 58, pentru absolventii proprii ori din alte institutii de invatamant superior, in vederea pregatirii pentru examenul de licenta, respectiv de diploma.
elis are dreptate. A se vedea prevederile OUG nr. 148/2005 modificate si completate prin OUG nr. 44/2006.

Alte discuții în legătură

Studii superioare sau studii superioare de scurta durata CYF CYF Am un candidat la concurs care a terminat studiile superioare cu durata de 3 ani. Pe ce post poate fi incadrat? S sau SSD. Multumesc. (vezi toată discuția)
Ordin 295 din 5 feb 2007 Studentu Studentu are cineva un linc catre aceasta lege " ORDIN nr.295 din 5 februarie 2007 al ministrului educaţiei şi cercetării privind cadrul general de organizare a ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj. anusca_tc anusca_tc Buna ziua, vreau sa stiiu daca am dreptul la somaj. Am terminat facultatea anul trecut dar licenta mi-am luat-o in februarie anul acesta, de atunci am incercat ... (vezi toată discuția)