avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Este sau nu obligatorie casca?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Este sau nu obligatorie casca?

La un ATV (pe certificat scrie motociclu) cu capacitate cilindrica 300 cc, inmatriculat, pentru care este necesar permis categoria "B", este sau nu obligatorie casca de protectie?
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 13:26, 11 Martie 2009
ATV-ul nu este nici motocicleta si nici moped.
abcdeadi a scris:

In afara drumurilor publice pot conduce si fara cap,


Daca conduci fara cap nu ai nevoie de casca intrucat nu ai unde s-o pui.
Punct.

Asa este. Am citit mai bine si nu am gasit nici o prevedere in Codul rutier cu privire la ATV. Asta inseamna ca tot ce nu este interzis expres de lege este permis.
bine dar acum sa o luam si pe cealalta parte, a sigurantei, de ce nu am purta o casca cand suntem pe motor sau atv? nu e vorba totusi de vietile noastre inaintea unei simple amenzi? este pacat sa cautam subterfugii aflate la limita legii cand e vorba totusi de viata cuiva. parerea mea :)
ATV-ul este o inventie mai recenta a tehnicii motorizate cu care Codul rutier nu tine pasul pentru ca se face vorbire despre carute, de exemplu, insa nu exista nici o prevedere cu privire la acest tip de autovehicul. :)

Alte discuții în legătură

Am condus un moped 49cm fiind sub influenta alcoolului tupac83 tupac83 Am si eu o nelamurire daca conduci un moped cu capacitatea cilindrica 49cm sub influienta alcoolului pot fii sanctionat de militieni? si in cat consta ... (vezi toată discuția)
Circulatia cu bicicleta reluqqqqq reluqqqqq buna ziua am si eu o intrebare: in legatura cu circulatia bicicletelor pe drumuri publice exista cumva o anumita legislatie? Deoarece am inteles ca dacanu ... (vezi toată discuția)
Mersul cu bicicleta Adina Estera Adina Estera Pentru a merge cu bicicleta , un copil de 14 ani are nevoie de insotitor ? (vezi toată discuția)