avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... infiintarea unei unitati de invatamant
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

infiintarea unei unitati de invatamant

UAT in cadrul carei primarii lucrez, are in proiect infiintarea unei unitati de invatamant cu personalitate juridica pentru predare intr-o limba minoritara. Temeiul legal folosit este Legea 1/2011 art 45 alin 5 si 6. Pana aici totul mi se pare in regula numai ca in acelasi proiect se foloseste ca temei si art 19 alin 4 din aceeasi lege - ca articol prin care se poate infiinta o unitate de invatamant cu personalitate juridica. Acum eu stiu ca legile din Romania sunt cam interpretabile dupa bunul plac al unora sau altora, dar mie mi se pare destul de clar ca art. 19 alin 4 face referire doar la unitati fara personalitate juridica si nu isi are locul in acest proiect

Alte discuții în legătură

Legea 19/2020 și decretul 195/2020 Florentina N Florentina N Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea speta si am nevoie de o opinie juridica obiectiva.... Conform celor inscrise la art. 1 alin. (2) din Legea 19/2020, ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren extravilan - preemptori de rang vi nu exista in acceptul primariei heatgsm heatgsm Buna ziua. Va rog lamurire in ceea ce priveste urmatoarea speta. Doresc sa cumpar o casa cu teren intravilan + teren extravilan. Ca sa evit cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! directorii din scoli mai sunt degrevati de ore ? ... Ana_M2 Ana_M2 Buna ziua ! Directorii din scoli mai sunt degrevati de ore ? Daca nu , cate ore trebuie sa tina obligatoriu in timp ce isi exercita functia de director ... (vezi toată discuția)