avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... UZUCAPIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

UZUCAPIUNE

Am uitat să precizez faptul ca matuşa şi unchiul meu nu au avut copii.
ªi încă ceva...va rog..ce înseamna faptul că mama nu a acceptat moştenirea de la bunici expres sau tacit?
Concluzia este că mama nu mai are niciun drept?
Cu mii de mulţumiri, BC
Cel mai recent răspuns: carmenbarbulescu , utilizator 11:07, 30 Martie 2011
Daca unchiul/matusa a introdus, fara sa stiti, o actiune in constatarea uzucapiunii, dar fiind faptul ca au folosit acea casa pentru 33 de ani, asa cum spuneti chiar dvs, s-ar putea sa aveti surprize. De asemenea, daca unchiul are un testament de la sotia dansului, prin care primeste bunurile dansei, mama dvs (sora defunctei matusi) este inlaturata automat de la mostenirea acesteia. Daca mama dvs. nu poate dovedi in instanta ca in acesti 33 de ani s-a ocupat in vreun fel de acea casa (a platit impozitul - asta ar fi proba ideala, a ingrijit-o, a locuit acolo, etc), va fi greu de dovedit ca a acceptat succesiunea bunicilor, chiar si tacit.
Daca unchiul a introdus o actiune de constatarea uzucapiunii instanta e obligata sa anunte mostenitorii legali? sau mama se poate trezi fara nicio mostenire?
Cu mii de multumiri, BC
Si daca unchiul deschide actiunea de uzucapiune, nu sunt amandoi (el si matusa decedata) uzucapanti?
Mama nu o mosteneste pe matusa care nu a avut copii?
Cu respect, BC
"Uzucapiunea, ca mod de dobandire a proprietatii asupra unui imobil, reprezinta in mod indirect si o sanctiune a fostului proprietar, care, prin pasivitatea lui, a facut ca timp indelungat bunul sa se afle in posesia altei persoane, ce s-a comportat ca un adevarat proprietar. Ca atare, e necesar ca actiunea in constatarea dobandirii dreptului de proprietate prin efectul uzucapiunii, sa fie solutionata in contradictoriu cu fostul proprietar."
ori proprietarii sunt decedati si ar fi trebuit sa se judece cu mostenitorii proprietarilor. acesti mostenitori nu au dezbatut mostenirea dupa parinti, daca s-ar fi dezbatut , faptul ca mama e straina de mostenire, se constata doar de catre instanta. despre orice fel de actiune ar fi fost vb, mama ar fi fost citata

mama dvs o mosteneste pe sora dansii, jumatate are dansa , jumatate are cumnatul, daca nu exista un testament
daca nu accepta mostenirea dupa sora, e posibil ca mama sa piarda aceasta mostenire
Sunteti foarte amabila si va multumesc frumos pentru raspunsurile formulate.
Cu respect CB

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune carmenbarbulescu carmenbarbulescu Buna ziua aş dori să primesc un răspuns pertinent la următoarea întrebare. dacă sora mamei mele, împreună cu soţul ei au locuit timp de 33 de ani în ... (vezi toată discuția)
Act de acceptare tacita a succesiunii ContSters238389 ContSters238389 As dori sa aflu daca declaratia prin care am declarat ca sint de acord ca sotia supravietuitoare a unchiului meu sa foloseasca cit timp traieste si partea mea ... (vezi toată discuția)
Cat la suta mostenesc? catalinbadboy catalinbadboy Am o casa pe numele bunicilor, decedati amandoi, ei au avut 2 copii, mama si unchiul meu, decedati si ei......unchiul meu era casatorit, intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)