avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inregistrari
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inregistrari

Acum cateva zile un politist mi-a solicitat sa ii dau niste inregistrari video de la spatiul comercial pe care il administrez; a zis ca nu e pt un dosar penal ... cica pt o ancheta interna a lor ... Sunt obligat sa le pun la dispozitie inregistrarile sau trebuie mandat sau ceva de acest gen?? (nu prea vreau sa le fac pe plac)
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:43, 30 Martie 2011
Fara o solicitare oficiala scrisa din parte unui organ abilitat,nu sunteti obligat sa ii furnizati nicio inregistrare.
si daca imi face o adresa scrisa sunt obligat ...sau trbuie ceva gen mandat...adik poate politia sa imi ceara sa le dau inregistrari fara a avea un motiv intemeiat? pe aceste inregistrari apar clienti care poate nu vor sa se stie ca au intrat in spatiul comercial, nu ca au facut ceva illegal dar poate doar ca nu vor sa stie ....nevasta...de exemplu (nu e cazul). Asa orice agent de poitie poate face o adresa ca vrea orice si eu sunt obligat sa ii pun la dispozitie??
Repet: nu e vorba de un dosar penal ca sa cad sub incidenta CPP.....
Adresa oficiala la care ma refeream este forma obligatorie pentyru a se solicita astfel de informatii in interesul unor cercetari si ea trebuie formulata de organele de urmarire penala,cu stampila si semnatura.
Dvs,aveti posibilitatea sa va opuneti,cu consecintele pe care le incumba aceasta atitudine,inclusiv aceea de se emite in acest sens un mandat de catre un judecator,la propunerea procurorului.
Depinde si de motivele care reclama necesitatea acestor inregistrari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire de catre sectia de politie KLTM KLTM De ani de zile sectia de politie transforma in mod abuziv si fara acordul meu, petitii in plangeri penale desi acele petitii nu intrunesc conditiile legale ... (vezi toată discuția)
filmarile sistemului de supraveghere mcolaborare mcolaborare Obligatia de a pune la dispozitie filmarile sistemului de supraveghere catre Politie. Conform prevederilor art. 67 alin.(4) din HG 301/2012 actualizata ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a oferi politiei inregistrarile facute de camerele video de la mine din curte cif2016 cif2016 buna ziua, recent a avut loc o altercatie intre 2 indivizi, pe strada, in fata casei mele. se pare ca unul dintre ei a depus plangere, iar a doua zi politia a ... (vezi toată discuția)