avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate recupera onorariul achitat avocatului ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate recupera onorariul achitat avocatului ?

La prima intalnire cu avocatul care doream sa ma reprezinte intrun proces de divort / partaj, acesta mi-a solicitat plata integrala a onorariului.
Am achitat acea suma fara a primi vreo chitanta. Am semnat o imputernicire pentru a ma reprezenta. Avocatul a redactat doar intampinarea ( eu fiind parata). Am hotarat sa nu ma mai reprezinte avand motive intemeiate ( nu m-a indrumat cum sa redactez o cerere de reducere a taxei de timbru intrucat venitul meu net lunar nu depaseste 500 lei, mai mult nici nu stia ca este posibil acest lucru , si multe altele).
Intrebarea este imi pot recupera macar partial onorariul achitat si daca da cum ?

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: rolena , utilizator 15:28, 31 Martie 2011
Da puteţi, numai că dacă nu vi s-a eliberat şi chitanţă s-ar putea să nu recunoască plata.
Nu mai daţi bani fără chitanţă. Ar fi bine să vă înţelegeţi amiabil. Orcum nu mi se pare cprectă poziţia cplegului nostru dacă aşa stau lucrurile cum le prezentaţi.
Cum dovedesti ca ai platit? Daca Nu poti sa faci dovada ca ai achitat onorariu nu te mai chinui
Multumesc pentru raspunsuri !
Banii au fost dati la domiciliul avocatului in prezenta unei alte persoane care poate oricand sa confirme.
Nu ma mai chinui sa-i recuperez, este un proverb care spune " domnia si prostia se platesc ". #-o
Atrag atentia asupra acestui aspect " exista si avocati "incorecti", poate nu-i cuvantul potrivit ar trebui ceva mai dur


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare onorariu de avocat pe cale separata - taxa de timbru Marius0123 Marius0123 Buna ziua. Scuze dar nu ma pricep si vreau sa depun o actiune de recuperare onorariu de avocat pe cale separata. Intrebarea mea este daca se timbreaza ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru si taxa judiciara TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.cat reprezinta taxa de timbru intr-un proces de succesiune si unde se plateste?pt ca eu i-am dat o suma avocatei ce ma reprezinta,nu mi-a dat ... (vezi toată discuția)
Problema cu onorariul avocatului oliviar oliviar Buna ziua am si eu o problema sunt in proces de divort cu sotul meu avem doi copii minori cererea de divort a fost introdusa de el eu nefiind anuntata am ... (vezi toată discuția)