avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire cladire dauna totala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire cladire dauna totala

am o cladire pe firma si a avut loc o dauna totala a acesteia eu nu am avut asigurare ,asigurare a avut cel care a produs evenimentul .Va rog sa ma lamuriti cine trebuie sa ma despagubeasca asiguratorul sau asiguratul sau asiguratorul ma poate despagubi pe mine direct ? Nu stiti cam cit dureaza asiguratorul mi-a cerut tot felul de acte expertiza devize demolare - reconstructie (acum sunt pe rol).
Cel mai recent răspuns: asnico2005 , utilizator 16:46, 9 Aprilie 2011
Asiguratorul va poate despagubi in mod direct.
In maxin 10 zile de la depunerea ultimului act cerut de asigurator - conf. Ordinului 5 al CSA (care de obicei este cererea de despagubire formulata de dv.)
Problema este ca asiguratorul poate sa va ceara cite un act pe saptamina si asa sa o lungiti mult.
Dati-mi mai multe detalii si poate va pot raspunde mai concret (cum cum a ajuns cladirea in dauna totala, ce fel de polita este, etc).
Informatiilepe care le furnizati sunt foarte putine. Spuneti ca persoana care a produs dauna are asigurare, despre ce dauna este vorba , si in egala masura ce fel de asigurare are persoana care a produs dauna?
Sa inteleg ca era vorba de chiriasul dvs.? Daca intr-adevar asa este, iar acesta are o polita de raspundere a chiriasului fata de proprietar va va despagubi asiguratorul respectiv
Bdorin a scris:

Asiguratorul va poate despagubi in mod direct.
In maxin 10 zile de la depunerea ultimului act cerut de asigurator - conf. Ordinului 5 al CSA (care de obicei este cererea de despagubire formulata de dv.) Problema este ca asiguratorul poate sa va ceara cite un act pe saptamina si asa sa o lungiti mult.
Dati-mi mai multe detalii si poate va pot raspunde mai concret (cum cum a ajuns cladirea in dauna totala, ce fel de polita este, etc).

Va rog mai multa atentie la raspunsuri.Se observa o buna-intentie dar sa nu amestecam Ord.Nr.5/2010 al CSA, privind daunele produse cu autovehicule, cu prevederile unei polite (de raspundere civila probabil) facultativa, la care CSA nu are nici o implicare.
Din lipsa de detalii furnizate, presupun ca o cladire de firma, nu poate fi daunata total de un autovehicul rutier.
Alta e situatia atunci cand un utilaj de constructii sau o sapatura de fundatie ,etc provoaca demolarea unui imobil invecinat, constructorii fiind obligati sa se asigure pentru daune civile profesionale.Se pare ca in acest domeniu se afla subiectul.
Nu sunteti suficient de clar cu privire la dauna. Dauna totala la o cladire se poate produce prin executarea defectuoasa a unor lucrari de constructi in apropierea ei, prin demolarea unei cladiri din imediata apropiere care sa antreneze si cladirea in cauza, prin caderea unor corpuri sau a unor aparate de zbor peste cladire, prin cutremur (aici nu e cazul), sau prin lovirea de catre autovehicule aflate in mers.Daca puteti specifica in care din aceste cazuri va incadrati si pe ce polita doriti sa se faca despagubirea atunci e posibil sa obtineti un sfat mai bun.

Alte discuții în legătură

Ff urgent lamurire in legatura cu asigurare terte persoane cladire pt terte persoane asnico2005 asnico2005 Am o cladire pe firma si in urma unei explozii facute de o persoana juridica numita in continuare 1 aceasta cladire a fost avariata 90% conform expertizei pe ... (vezi toată discuția)
Asigurarea pentru inundatii alex8001 alex8001 Buna ziua. Ma intereseaza o asemenea asigurare, dar nu in caz de calamitati. Vreau sa ma asigur pentru cazul in care vecinul ma inunda sau eu inund un vecin. ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata societate asigurari maque maque Buna seara, La inceputul lunii Decembrie, anul trecut am avut un accident rutier in urma caruia autoturismul pe care il conduceam a fost avariat. Autoturismul ... (vezi toată discuția)