avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ff urgent lamurire in legatura cu asigurare terte ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ff urgent lamurire in legatura cu asigurare terte persoane cladire pt terte persoane

Am o cladire pe firma si in urma unei explozii facute de o persoana juridica numita in continuare 1 aceasta cladire a fost avariata 90% conform expertizei pe care eu am solicitat-o dar asa a spus si asiguratorul persoanei1 . In continuare asiguratorul mi-a cerut devize de demolare si de constructie pe care eu le-am facut si i le-am prezentat (asa cum a fost cladirea la inceput).A analizat si in urma cu o saptamina a venit asiguratorul eu si persoana 1 si asiguratorul a zis ca 1 doreste sa-mi refaca cladirea cum a fost si in acest sens am incheiat o conventie in trei prin care pers 1 se obliga sa-mi faca cladirea incepind cu data de 9 .06 2011 Asig mi-a spus ca are ceva prb persoana 1 cu asigurarea si ca daca nu imi face ii deschide proces dar deoarece in zona respectiva eu nu as mai dori sa o refac va rog sa ma lamuriti daca pot cere despagubire de la cine trebuie sa merg in instanta cu asig sau 1 pt a recupera banii daca eu nu doresc refacerea cladirii .Mentionez ca in conventia pe care am incheiat-o scrie ca orice modificare a constructiei a materialelor a dotarilor a amplasarii constructiei intro noua locatie ne priveste pe mine si 1 asiguratorul fiind exonerat de orice raspundere privind aceste modificari efectuate daca nu sa obtinit in prealabil un acord scris.plata de catre 1 catre mine a unei sume negociabile cu titlu de despagubire reprezentand ctv cladirii stinge datoria obligatia 1 de reconstructie .Va rog sa ma lamuriti daca am facut bine pot sa ii mai dau in judecata data la care sa produs evenimentul este 12.02.2011 Astept un raspuns urgent si va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 10:51, 6 Iunie 2011
Daca doriti reconstructia cladirii intr-o alta locatie cereti acordul scris al asiguratorului. Daca doriti despagubire in bani atunci incercati intai o intelegere cu vinovatul si dupa ce cadeti de acord asupra sumei vinovatul trebuie sa se inteleaga cu asiguratorul sau asupra acestui lucru pt ca el va primi o parte din banii care i se cuvin pt despagubire. Daca nu va intelegeti atunci va trebui sa actionati in judecata pe vinvat iar acesta va chema in solidar asiguratorul.
Daca 1 a avut in acea asigurare raspunderea civila fata de terti in limita daunelor suferite de dvs (ceea ce este foarte putin probabil) atunci daunele se vor suporta prin acea polita de asigurare. Asiguratorul nu este obligat sa aprobe ridicarea unei noi cladiri in alta locatie, dar cu acordul acestuia se poate realiza. Daca sunt probleme cu asigurarea persoanei 1 in sensul sa nu fie polita in vigoare, va trebui sa actionati in instanta 1. Varianta cea mai buna pt. dvs. era sa aveti propria asigurarea pentru acea cladire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire cladire dauna totala asnico2005 asnico2005 am o cladire pe firma si a avut loc o dauna totala a acesteia eu nu am avut asigurare ,asigurare a avut cel care a produs evenimentul .Va rog sa ma lamuriti ... (vezi toată discuția)
Premis retzinut,amenda si asigurare paulHD paulHD buna!am o nelamurire..am lovit o masina acum cateva zile am fost la politie si mi sa retzinut permisu pt ca nu m-am prezentat in 24 de ore si mi sa dat o ... (vezi toată discuția)
Tranzactie elena_hanu elena_hanu Buna ziua! Am si eu o intrebare... daca intr-un dosar sunt mai multe parti...se poate face tranzactie doar cu una dintre ele? Mai exact am avut un accident ... (vezi toată discuția)