avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poate administratorul sa-mi sparga usa apartamentului?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poate administratorul sa-mi sparga usa apartamentului?

Daca lipsesc de acasa si administratorul vrea sa schimbe o coloana de apa, poate sa-mi sparga usa apartamentului pe motiv de urgenta?
Ce trebuie sa intreprinda administratorul inainte de a recurge la "spargerea usii"?
alex1799 a scris:

Daca lipsesc de acasa si administratorul vrea sa schimbe o coloana de apa, poate sa-mi sparga usa apartamentului pe motiv de urgenta?
Ce trebuie sa intreprinda administratorul inainte de a recurge la "spargerea usii"?

In primul rand trebuie sa va intrebati ce trebuie sa faceti dv. cand plecati de-acasa ca sa nu intample ceva de genul "spargerii usii". Adica, trebuie sa lasati o cheie la cineva, rude, prieteni, vecini de incredere si un numar de telefon la care sa poata suna administratorul pentru a veni sa deschida usa.
Administratorul poate inchide robinetul de jos, dar nu timp de zile si saptamani cat ramaneti dv. sau altii plecati de-acasa.

In cazul in care dv. nu lasati nici un semn unde puteti fi gasit si pentru cat timp, administratorul impreuna cu presedintele asociatiei pot face o comisie, se sparge usa, se face reparatia, se inlocuieste broasca, vi se trece in cont cheltuiala cu montarea broastei la usa dv., se intocmeste un PV in care se descrie momentul si actiunea si se depune in actele asociatiei.
elga50 a scris:
In cazul in care dv. nu lasati nici un semn unde puteti fi gasit si pentru cat timp, administratorul impreuna cu presedintele asociatiei pot face o comisie, se sparge usa, se face reparatia, se inlocuieste broasca, vi se trece in cont cheltuiala cu montarea broastei la usa dv., se intocmeste un PV in care se descrie momentul si actiunea si se depune in actele asociatiei.

Numai daca interventia indeplineste conditiile starii de necesitate. Ea este exoneratoare de raspundere si din punct de vedere penal, si civil.
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Normal ca la caz de urgenta, ca nu ne apucam sa-i spargem usa omului doar ca sa-i vedem mobila din casa! :)
Adevarul este ca aceasta problema chiar ca este deosebit de stringenta, in special in peroada concediilor. Am avut o situatie in care ne-am temut sa spargem usa si am tinut o coloana intreaga fara apa rece la baie timp de 3 luni jumate. Habar n-aveam unde se afla individul.
De-atunci m-am invatat minte si cer locatarilor telefonul cand vin la incasare si il verific pe loc. Si asta lunar.
In cazul coloanelor de canalizare nu ai ce face prin inchiderea vanelor.
In anii trecuți cand a plouat torential apa nu a mai putut fi preluata de canal.
Apa s-a ridicat pana la etajul al II-lea.A deversat și la parter avem o farmacie.
Am dat drumul la piesa de curatire de la pluviala in subsol fara rezultat.Se infundase
la etajul I .A trebuit sa intram in apartament.S-a facut PV.
Am montat pe acele conducte supape de unic sens,sa nu mai avem probleme.
Asociația nu-și permite sa plateasca despagubiri.
Mariana Apostol a scris:

In cazul coloanelor de canalizare nu ai ce face prin inchiderea vanelor.

Autorul topicului inteleg ca s-a referit strict la "coloana de apa" si nu canalizare
Modalitatea de contact telefonic cu proprietarii,precizata de dna moderator ,o aplicam si la noi in asociatie ,dar,ne-am confruntat si cu situatia absurda ,in care avand pe scara in 2 apartamente distincte cu proprietari frati,a aparut o defectiune la instalatia comuna ,a inundat apartamentul de la parter al carui proprietar are loc de munca in alta localitate.Fratele de la etaj,fiind in posesia cheii de acces la apartamentul situat la parter ,a refuzat sa permita accesul in apartamentul fratelui si tronsonul respectiv a fost lipsit de apa rece cateva zile,pana la aparitia sotiei acestuia

Alte discuții în legătură

Inundatie apartamentul de deasupra misu183 misu183 Buna ziua! In cazul cind te inunda de deasupra si nu e nimeni acasa cum pot opri apa de la vecin fara sa am probleme cu legea? E posibil asa ceva? Solutia ... (vezi toată discuția)
Apa pluviala irinoaia irinoaia BUNA SEARA! In scara noastra este urmatoare situatie;Un vecin de la parter a anuntat presedintele ca peretele ii este ud in holul de intrare in apartament ,mai ... (vezi toată discuția)
Avarie coloana apa narcisdaniel narcisdaniel daca conducta de apa a blocului se crapa, eu am tavanul ud si trebuie sa sparg la vecinul de sus, cine plateste daca teava este sparta la nivelul ... (vezi toată discuția)