avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Locuinte pentru tinerii sub 35 de ani
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Locuinte pentru tinerii sub 35 de ani

Am primit (cumparat-cu clauza de la o ruda) un teren de 580 mp in alt oras decat cel de domiciliu.
-Pot beneficia de avantajele care se acorda tinerilor sub 35 de ani pentru construirea unei case?
Daca "DA", care sunt acestea? Ce baza legala am? (Mentionez ca doresc sa construiesc o casa de ~380 mp locuibili in regie proprie, pentru noi si pentru familia de la care am primit terenul, proiectul si celelalte acte sunt in curs de desfasurare).
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:39, 3 Iulie 2008
Legea locuintei va spune care sunt conditiile in care puteti beneficia de facilitati din partea statului roman. Trebuie sa cautati ultima actualizare a legii, pentru ca in forma initiala contine niste articole referitoare la CEC, care intre timp a fost privatizat. Nu stiu daca acele articole mai pot fi aplicate. Mult succes!
Legea nr.15/2003 care a fost republicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 44 din 18/01/2008.
Conditiile care trebuie sa fie indeplinite sunt prevazute in art.3 din lege, si anume :
Art. 3. - (1) De prevederile art. 1 beneficiază, o singură dată, tinerii în vârstă de până la 35 de ani, care îndeplinesc următoarele condiţii:
a) au împlinit vârsta de 18 ani;
b) nu au avut sau nu deţin în proprietate o locuinţă sau un teren destinat construirii unei locuinţe proprietate personală, atât în localitatea în care se solicită atribuirea în folosinţă a unui teren, cât şi în alte localităţi.
(2) Consiliile locale pot stabili criterii suplimentare faţă de cele prevăzute la alin. (1), în vederea atribuirii terenurilor disponibile.
Program national privind sprijinirea construirii de locuinte proprietate personala /2006 spune:
~ "Statul sprijina accesul la o locuinta proprietate personala prin acordarea unei subventii de la bugetul de stat de 20% din pretul pe m2 suprafata construita a locuintei, in limita a maximum 81 m2 arie desfasurata construita"(art.1-al 1)
DACA
~"constructia locuintei se realizeaza prin antreprenori specializati"(art.3-al 1-lit.D)
Dar daca eu constuiesc in regie proprie mai pot beneficia de aceste subventii? Banii pentru constructie provin dintr-un credit ipotecar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iunie 2008
mbm76, utilizator
În cadrul acestui program, vor fi acordate subvenţii de la bugetul de stat, în procent de 20% din preţul pe metru pătrat (mp) de suprafaţă construită, doar categoriilor de persoane prevăzute de art. 2 alin (1) din O.U.G. nr. 51/2006 şi numai în condiţiile în care acestea au încheiat contract de construire a locuinţei prin credit ipotecar cu agenţi economici specializaţi.
(Ordinul 166/2007 de aprobare privind Norma metodologica pentru punerea in aplicare a Programului national privind sprijinirea construirii de locuinte proprietate personala, [ link extern ] )
Va rog sa ma scuzati dar nu gasesc un topic pt aceasta intrebare. Tatal meu vitreg e casatorita cu mama de 11 ani si cand a vandut casa ei erau casatoriti dar cu manevre si cu pile cand a cumparat casa cea noua sa trecut in buletin necasatorit. El spune ca poate sa vanda casa fara aprobarea lui mama. Va rog sa-mi raspundeti daca poate sa vanda casa aceasta care o avem in actoalitate fara aprobarea mamei mele desi sant casatoriti de mai bine de 11 ani si au si o fata impreuna de 18 ani. Va multumesc

Alte discuții în legătură

Legea15/2003 vs. oug 51/2006 m3lkiade m3lkiade Va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea privinta: Daca beneficiez de un teren acordat de primarie prin Legea 15/2003 pt. a construi o locuinta, pot ... (vezi toată discuția)
Scutire taxe si impozit mbm76 mbm76 Pentru tineri sub 35 de ani care vor sa construiasca o casa in regie proprie si indeplinesc celelalte conditii (peste 18 ani,nu au si nu au avut alta casa ... (vezi toată discuția)
Legea 12/2007 cipcirip cipcirip Buna ziua; am o nelamurire in legatura cu legea 12/2007 privind acordarea unui sprijin financiar de max 10000 euro pt tinerii care construiesc locuinte. Mai ... (vezi toată discuția)