avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Scutire taxe si impozit
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Scutire taxe si impozit

Pentru tineri sub 35 de ani care vor sa construiasca o casa in regie proprie si indeplinesc celelalte conditii (peste 18 ani,nu au si nu au avut alta casa sau teren,etc.) exista vreo scutire(reducere) de la plata taxelor pentru autorizatia de constructie sau de la plata impozitului?
Terenul l-am cumparat(primit-cu clauza de la o ruda) si nu este in orasul de domiciliu.
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 20:10, 16 Iunie 2008
Legea nr. 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personala nu prevede vreo scutire.

NU cunosc ca in alte legi sa existe vreo scutire on acest sens. Se presupune ca daca ai bani sa-ti construiesti o casa, ai bani si pentru plata autorizatiei de constructiei, sau a impozitului aferent terenului.

Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 51/2006 pentru aprobarea Programului national prinvind sprijinirea construirii de locuinte proprietate personala a fost aprobata prin lege de Parlamentul Romaniei in luna decembrie 2006 si promulgata marti, 9 ianuarie 2007, de presedintele Romaniei.

De aceasta subventie pot beneficia tinerii care au varsta de pana la 35 ani, la data depunerii documentatiei la consiliul local, persoanele sau familiile ramase fara adapost in urma avarierii grave sau distrugerii locuintelor proprii in urma unor calamitati naturale sau a unor dezastre ori accidente de care nu se fac vinovati, persoanele si familiile evacuate din locuinte situate in constructii expuse unui risc major, cum ar fi alunecari de teren, seisme, inundatii si persoanele sau familiile evacuate si chiriasii din locuintele ce fac obiectul unor legi de restituire catre fostii proprietari a imobilelor trecute in proprietatea statului

Subventia se acorda la finalizarea si predarea locuintelor catre beneficiari, iar plata se face pe baza devizului general si a situatiei de plata a lucrarilor. In cuantumul subventiei se ia in calcul valoarea locuintei, conform contractului si devizului general, fara a cuprinde garajele, indiferent de locul de amplasare a acestora, si anexele gospodaresti nelegate structural de cladire.

Pentru a beneficia de aceasta subventie, titularul contractului de construire a locuintei sau membrii familiei acestuia sa nu fi primit sprijin de la bugetul de stat sub forma de subventii pentru construirea sau cumpararea unei locuinte, beneficiarul subventiei sa nu detina in proprietate o locuinta cu o suprafata construita mai mare de 50 mp, sa fie prima locuinta construita prin credit ipotecar, beneficiarul sa detina un drept real asupra terenului pe care se realizeaza constructia sau ca beneficiarul sa prezinte autorizatia de construire, inclusiv contractul de executie a locuintei incheiat cu un antreprenor de specialitate autorizat.

Sunt exceptate de la indeplinirea primelor doua conditii persoanele sau familiile ramase fara adapost in urma avarierii grave sau distrugerii locuintelor proprii, datorita unor calamitati naturale sau a unor dezastre ori accidente de care nu se fac vinovati si persoanele si familiile evacuate din locuinte situate in constructii expuse unui risc major (alunecari de teren, seisme, inundatii), in cazul in care nu detin in proprietate o alta locuinta decat cea afectata, respectiv cea din care sunt evacuati.

Sumele care vor fi alocate anual de la bugetul de stat vor fi acordate de catre Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului prin intermediul consiliilor locale ale localitatilor in care sunt amplasate locuintele. Conform legii, in cel mult 15 zile de la data primirii cererilor de acordare a subventiei, consiliile locale le vor transmite Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului care, in termen de 30 de zile de la primirea acestora, va comunica consiliului local respectiv, numele persoanelor ale caror cereri au fost aprobate.

Consiliile locale vor lua in evidenta si vor analiza solicitarile de subventii pentru constructia de locuinte care vor fi amplasate pe terenuri aflate in raza administrativ-teritoriala in care isi desfasoara activitatea. Listele persoanelor care pot beneficia de subventie vor fi afisate la sediile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 12/2007 Ionela-livia Ionela-livia buna ziua, Legea 12/2007 (tinerii pana in 35 de ani, vor primii subventii de la stat pentru construirea unei locuinte prin credit ipotecar. Subventia va fi ... (vezi toată discuția)
Legea 12 din 09.01.2007 alex.lupusoru alex.lupusoru Referitor la acesta lege am o intrebare: Casa este pe numele parintilor, este inceputa acum 3 ani, neterminata. Avem pana in 35 ani si dorim sa stim daca se ... (vezi toată discuția)
Legea 12/2007 cipcirip cipcirip Buna ziua; am o nelamurire in legatura cu legea 12/2007 privind acordarea unui sprijin financiar de max 10000 euro pt tinerii care construiesc locuinte. Mai ... (vezi toată discuția)