Stimate utilizator "floare_de_colt", este adevarat ca unele dintre explicatiile pe care le-ati postat acum au mai fost postate si cu un prilej anterior, lucru care m-a si ajutat sa ma mai dumiresc in unele aspecte. Intrebarea mea acum viza mai degraba modul in care te poti apara fata de asiguratorii care invoca absenta/disparitia dosarului de dauna. Este clar ca aceasta situatie cade in culpa lor, si totusi refuza sa plateasca. Noi, ca unitate reparatoare, le-am depus din nou actele pe care le aveam (facturi de reparatie, note de constatare pe care tot inspectorii celor de la societatea de asigurare le-au intocmit si ni le-au expediat, devize reparatie, la unele dosare si declaratie de introducere in reparatie, copii de pe taloane autovehicule, copii CI pagubiti, autorizatii de reparatie de le politie unde a fost cazul). Raspunsul dumnealor a fost ca sa incercam sa luam legatura cu pagubitii pentru a reconstitui dosarele (tot noi). Problema e nu doar ca acest lucru tine de bunavointa fiecarui pagubit in parte (pana sa le pomenesc eu de varianta cealalta, a actionarii lor in justitie pentru recuperarea sumelor neachitate de asigurator, apelez la intelegerea fiecaruia), de timpul de care dispune fiecare si de timpul foarte scurt, in unele cazuri, pe care il mai avem noi pana la implinirea celor trei ani de prescriere a dreptului de a solicita despagubirea de la pagubiti/societatea de asigurare. Altfel spus, foarte bine, incercam sa reconstituim, dar ce te faci ca vor solicita iar poze ale autovehiculelor (si de unde d-zeu sa la mai aduci dupa 2 ani si ceva, cu atat mai mult cu cat e posibil ca tot asiguratorul sa le fi facut), declaratii amanuntite cu descrierea evenimentului (si fiecare omisiune/inadvertenta poate fi ulterior folosita pentru a respinge dosarul pe motiv ca nu acelea au fost conditiile in care s-a petrecut accidentul), si multe altele.
In plus, sa zicem ca reusim sa-i convingem pe pagubiti sa colaboreze: in ritmul in care se misca unii dintre asiguratori, pana se reconstituie dosarul, se verifica si se plateste #-o , termenul de prescriere se va fi implinit deja.
Va multumesc pentru participarea la aceasta discutie.