avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incurcaturi cu angajatorul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incurcaturi cu angajatorul

Buna ziua, tuturor. Va rog sa-ma ajutati in urmatoarea incurcatura cu angajatorul:
- Pe data de 30.04 am trimis cerere de concediu
- Pe data de 4.05 primesc acasa informare (mentionez ca eu nu eram in localitate, iar plicul l-a primit altcineva din familie) precum , cererea de concediu nu se aproba
-Pe data de 09.05 cand am aflat de informarea respectiva, am trimis prin fax (si ulterior prin posta) cu data de 04.05 demisia
- Pe data de 10.05 primesc referat si convocare la comisia disciplinara ca am lipsit nemotivat in per.02-10 05.2008.
Ce pot sa fac eu acum?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Elena Claudia Baltatescu , Consilier juridic 10:01, 18 Iunie 2008
Dumneavoastra ati plecat in concediu fara sa va interesati daca cererea de concediu este aprobata sau respinsa?
Puteti contesta decizia de desfacere a contractului individual de munca, intrucat convocarea trebuia sa o primiti cu cel putin 5 zile lucratoare inainte de data sedintei (CCMN - art.75 alin.3).
In termen de 30 de zile calendaristice de la data primirii decizie de desfacere a contractului de munca puteti contesta decizia la instanta de judecata în a cărei circumscripţie aveti domiciliul sau reşedinţa.
dar nu ne-a dat data la care se va face cercetarea disciplinara, ci doar ca a primit convocarea in comisia de disciplina, drept urmare nu va putea contesta decizia de desfacere a contractului de munca !:D

va recomand sa va prezentati in comisia de disciplina !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu ce data pot desface contractul? pop berta pop berta am trei angajati care incepand cu 21.04.2011 nu s-au mai prezentat la serviciu, in data de 27.04.2011 le-am trimis convocator pentru 02.05.2011 si nu s-a ... (vezi toată discuția)
Abs nemotivate alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna seara, Am urmatoarea problema: un salariat lipseste nemotivat din data de 12.12.2012, vineri 14.12.2012 am primit si inregistrat referatul, cu data de ... (vezi toată discuția)
Desfacerea cim viorel_bibi viorel_bibi In data de 27.06.2010 mi-am dat demisia. Mi s-a aprobat cererea si am primit un preaviz de 45 zile avand functie de conducere. Am primit o adresa prin care mi ... (vezi toată discuția)