Inchiriez spatiul detinut de mine unei firme care are nevoie sa isi deschida punt de lucru.
Unul din vecini refuza sa imi semneze lista de acord (restul de 8 au semnat si am si acordul asociatiei).
De asemenea in acel spatiu mai este si ramane un punct de lucru pentru o alta firma (inreg la camera de comert).
Am vorbit cu unii-altii si am primit diverse sfaturi... insa nu stiu cum este mai bine de procedat. Am inteles ca si legile s-au relaxat recent in aceasta privinta.
Referitor acord vecini:
La Oficiul Registrului Comertului este nevoie de acordul vecinilor stanga, dreapta, sus, jos. Avand in vedere ca aveti 8 vecini care si-au dat acordul consider ca este suficient (eu personal am avut situattii in care mi-au semnat numai o parte din vecini si nu am avut probleme - depinde de referent si de judecatator).
Pe langa acordul administratorului aveti nevoie si de avizul comitetului executiv. Gasiti pe siteul ONRC formularul pt acordul vinilor si asociati de locatari/proprietari.
Daca vreti sa mai inchiriati si unei alte societati atunci primul contract de inchiriere/comodat trebuie facut numai pentru o camera din imobil, astfel incat sa puteti face un alt contract cu o alta societate comerciala pentru restul de camere.
Degeaba au fost 8 vecini de acord dacă unul din proprietarii direct afectaţi (vecinul de deasupra, din stânga sau dreapta, sau vecinul de dedesubt) nu şi-a dat acordul... Singura soluţie este să-l înduplecaţi şi pe acesta...;)
Intrebam de solutii legale care sa ne faca sa nu mai depindem de acest vecin.
De ex ce mi s-a mai sugerat:
- este posibil ca acest apartament sa fi in litigiu... in acest caz este posibil sa nu fie nevoie de acordul acestu locatar
- se poate chema locatarul la un executor pentru exprimarea acordului (de pe o zi pe alta); daca nu se prezinta se considera ca nu are nimic de zis;
- se poate incerca schimbarea destinatiei apartamentului (urbanismului)
1. Nu am înţeles partea cu apartamentul în litigiu...:((
2. Degeaba îl chemaţi pe proprietarul vecin la un executor să vă dea un acord pe care el nu vrea să vi-l dea personal, pentru că nu va veni şi această atitudine nu are valoarea unui accept tacit. Nu ştiu cine v-a spus povestea asta, dar nu este viabilă...
3. ªi pentru schimbarea destinaţiei spaţiului din locuinţă în spaţiu cu altă destinaţie, vă sunt necesare aceleaşi semnături.
Eu vă recomand să apelaţi la un avocat care să-l notifice în vederea obţinerii semnăturii, sub sancţiunea, în caz de refuz, a introducerii unei acţiuni în instanţă împotriva acestuia, urmând să solicitaţi instanţei obligarea acestuia la a vă da acordul necesar, cu suportarea tuturor cheltuielilor de judecată ce vor fi ocazionate de acel proces.
De multe ori, această procedură a avut succes, chiar în cazul unor persoane total "Gică contra", care refuzau de a face sau a nu face ceva fără un motiv anume, sau fără un motiv justificat, astfel că problemele s-au rezolvat pe cale amiabilă şi nu pe cale contencioasă. Un avocat, bun orator şi insistent, după caz, vă va rezolva problema. ;)