buna ziua!Mi-am cumparat un ap acum 2 ani la et 1,deasupra o domnisoara este studenta la muzica, pe scurt canta atat la pian cat si din voce dupa amiaza cand baiatul meu doame.am un baiat de 1 an si 3 luni.am fost la politie, li s-a dat amenda, li s-a cerut sa nu mai cante, dar degeaba.acum momentan canta doar in week-end pt ca este studenta in buc,dar va veni vara si ma "incanta" zilnic.ce pot face.Nu o mai suport.Este de o nesimtire iesita din comun.O pot da in judecata?Cand ne este somnul mai dulce dupa amiaza incepe ea ca "zbiere".Va rog mult ajutati-ma.Cu politia nu reusesc nimic.nu o pot suporta toata viata.Astept sfaturi de la dvs.Daca se poate da in judecata, ce trebuie sa fac?va multumescX-(#-o:-/
Art. 2. - Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni : 28). tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;
29). tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice situate in imobile cu destinatia de locuinte sau in imediata vecinatate a acestora>
Va rog poate sa imi explice si mie cineva alin 28.... ?????
Orele de liniste in bloc (cum mi-au spus cei de la Uniunea Locala a Asociatiilor de Locatari (ULAL) ) sunt intre orele 14-17 si 22-06. problema-i ca am uitat ordonanta sau hotararea de guvern care mi-au spus-o...Eu am gasit doar intre 22 si 8....:(( Stie careva dintre voi care este aceea? La noi in bloc nu este afisat si din acest motiv am niste probleme cu o nebuna (cu acte in regula...) care face crize daca bat un cui la ora 11 AM. Problema e ca in vara asta vreau sa-mi renovez casa si va dura doua 3- luni deci sigur va veni politia la usa...
Si care e legea in care se spune intre ce ore pot hotara asociatiile de locatari ora de liniste.... La mine in bloc vor ora de liniste de 24 de ore...
Chemati politia de fiecare data cand nu respecta programul de liniste , pentru ai da amenda . si vedeti la cate amnenzi rezista
Vecina dumneavoastra decat sa plateasca atatea amenzi ar putea izola fonic camera in care canta si nu s-ar mai crea neplaceri pentru niciuna din parti.
Deci ati putea sta de vorba civilizat si sa ii explicati oportunitatile.
Totusi canta frumos?
Indiferent cum ar canta, vorbim despre blocuri de locuinte aici, nu despre case izolate in tundra. De aceea exista si legea 61. Nu este o justificare ca fiecare are meseria lui si ca exerseaza si acasa. Daca sunt dresoare, aduc leul in apartament?
In strainatate nu auzi nici musca in jur, in Europa cel putin, numai in Romania e tigania asta ca ti se impune ce sa faci in timpul tau liber, ti se face program de muzica.
Dl. muzician, nici dvs. nu aveti cine stie ce cultura CIVICA.
Mergeti la DEX ca sa vedeti ce am vrut sa zic.
=D> Pe-aici sunt avocati care n-au "manere". Cunosc si eu o avocata de genul acesta cu restante la intretinere de 80 milioane si care se comporta ca un infractor.
:offtopic: Interventie moderator
Va invit sa puneti capat discutiei offtopic si atacurilor la persoana. Este o incalcare a Regulamentului forumului, in caz contrar puteti fi sanctionati. :)
Orele de liniste
Larisa1406
Buna ziua. Avem in bloc o fetita care studiaza pianul la un liceu de profil mentionez faptul ca nu canta niciodata in timpul orelor de liniste. Canta de 3, 4 ... (vezi toată discuția)