avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... colaborarea cu unitati protejate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

colaborarea cu unitati protejate

Care sunt documentele pe care trebuie sa le soliciti unei unitati protejate, in cazul in care exista intentia unei persoane juridice private sa achizitioneze produse de la acestea, in afara incheierii acordului de parteneriat, prezentarea autorizatiei eliberate unitatii protejate, a contractului de munca a persoanei cu handicap, fisei postului.
Se pot solicita certificate de calitate pentru produsele ce s-ar achizitiona?
Mai exista si alte documente care ar tb solicitate, astfel incat persoana juridica sa se asigure ca va colabora cu o unitate protejata, fara implicatii dubioase?
Exista destul de mult scepticism in colaborarea cu asemenea unitati, si se prefera efectuarea platii contributiei catre bugetul statului.

Va multumesc!
Documente din care reiese ca productia este exclusiv realizata de unitatea lor si manufacturiata in totalitate sau partial de salariati care au statut de persoane cu handicap (respectarea procentului minim de 30 % dintre salariati sa fie persoane cu handicap).
Daca vreti sa faceti o mica cercetare despre unitate protejata cu care intentionati sa colaborati, aveti o sectiune special destinata pe siteul [ link extern ] .
Trebuie sa fiti atent pe perioada colaborarii daca aceasta isi indeplineste obligatiile prevazute in autorizatia emisa de ANPH, emisa in caz contrar urmand sa rambursati integral facilităţile de care ati beneficiat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2011
MIHAI DANAILA, Consilier juridic
Pentru o mai mare siguranta in colaborarea pe aceste teme va sugerez sa incheiati contracte cu Ateliere protejate.
Acestea sunt ONG-uri care au ca profil protectia drepturilor persoanleor cu dizabilitati, iar prin lege au drept si de comercializare.
Dispare astfel eventuala discutie legata de faptul ca produsul respectiv este produs sau nu de unitate protejata respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong versus unitate protejata mikyangel mikyangel Lamuriti-ma si pe mine va rog.... 1.Un ONG poate functiona si ca unitate protejata daca are angajate persoane cu handicap in cadrul ONG-ului care produc sau ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap accentuat nicoriciclaudia nicoriciclaudia Buna ziua As dori sa stiu daca angajez o persona cu handicap accentuat, ce beneficii am ca si angajator. Dupa cate am citi in Codul Fiscal Art.55 aliniatul 4 ... (vezi toată discuția)
Atelier in unitati protejate tudoril tudoril salut administrez un ong pentru persoane cu deficente de vedere conform legii 448/2006 pot creea ateliere protejate in cadrul acestui ong care sa aiba ... (vezi toată discuția)