avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... reparatii robot bucatarie
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

reparatii robot bucatarie

buna ziua, la asociatia parintilor ynei gradinite, fara scop patrimonial au avut loc reparatii la robotul de bucatarie de 50 lei...nu avem decat bonul fiscal de la firma care a efectuat reparatiile...inregistrarea se va face pe 611 "Cheltuieli cu intretinerea si reparatiile", urmata de plata?

va rog mult, nimeni nu ma poate ajuta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2011
thesimonelu, utilizator
Cel mai recent răspuns: thesimonelu , utilizator 18:32, 5 Aprilie 2011
fiind gradinita de stat m-am gandit ca ar trebui sa fie un document la baza acestor donatii!
eu tin conta la o filiala noua a unui partid politic si deocamdata nu am avut decat cotizatii si donatii de la persoane fizice membri de partid;dar nu exclud varianta unei donatii sau unei sponsorizari , care , dupa opinia mea, ar trebui sa se realizeze pe baza unui contract.
rog pe cei mai in tema sa-mi confirme sau nu spusele.

si inca ceva !
toate operatiunile facute de /sau in numele asociatiei se vor inregistra in luna in care asociatia capata statut juridic.
la fiecare incasare de la parinti trebuie contract? ca acesta este individualizat. uff ... cat se complica treburile:D
ooo! nuuu! ma refeream la asociatie si gradinita ca si institutii , nu la persoane fizice!!!

eu zic asa:5311=7331 cf chitantelor (venituri din donatii)
6582=5311 (cheltuieli cu donatia facuta gradinitei-dar gradinita v-a dat chitanta? de aceea zic de contract)
apa plata pentru gradinita .
facturile de alimente sunt pe asociatie? nu gradinita cumpara alimente din banii dati de asociatie ?
pentru ca dvs nu va puteti scadea cu cheltuieli de hrana , dar gradinita ca si institutie publica , are aceasta posibilitate utilizand alt plan de conturi(3027, respectiv 6027)

referitor la inventar: m-ati indus in eroare cu contul 8035!!!!
daca le donati faceti : intrare 303=401, plata 401=5311 si donatie 6582=303

parintii nu trebuie sa fie neaparat membri ! ei isi aduc contributia 7312, sau donatia 7331, pentru care dvs ii dati chitanta.
nu mai complicati lucrurile ! incercati sa le simplificati !

referitor la repararea robotului de bucatarie : de ce va incarcati cu cheltuiala pentru un bun care nu va apartine? doar l-ati donat !donati si suma necesara repararii lui 6582=5311, fara a va inregistra cu 628.

sper ca am fost de folos! eu cel putin asa vad lucrurile !
BINGO! m-ati luminat putin si pe mine, aveti dreptate in privinta darii in consum...toate bunurile sunt achizitionate pe asociatie ca de aici vin banii, insa eu ma apucam sa le dau in consum dupa plata lor...dar trebuie DONATE gradinitei ca sa se foloseasca de ele

da...gradinita imi da chitantele...acestea dunt emise pe asociatie, cu antetul si stampila asociatiei, eu urmand sa fac donatie acesti bani catre gradinita...cu 6582

apa plata se primeste pe asociatie, din banii acesteia, cu avize si factura pe asociatie...aici la fel trebuie donata gradinitei? ....apa plata e folosita de copiii din gradinita!...ni s-a impus apa plata la copii si daca avem asociatia parintilor, acestia o achizitioneaza pentru gradi....deci trebuie donata, nu data in consum pe asociatie... se pare ca dna contabil dinaintea mea m-a derutat putin cu unele solutii... sper sa facem lumina pana la urma!...insa hrana nu...din cate urmaresc eu aici nu e trecuta hrana pe asociatie.

inca un lucru...la inventar, ma refeream la faptul ca donam toate obiectele de inventar gradinitei....la sf de an nu avem niciun ob de inventar in gestiunea asociatiei, ci a gradinitei...facem inventar chiar si asa? la asta ma refeream la inventariere!
mi-ati fost de mare ajutor, multumesc! o zi frumoasa va doresc!
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
thesimonelu, utilizator
ma bucur ca m-am facut inteleasa si am putut ajuta ! eu am studiat cam 2 luni , nimeni nu-mi spunea concret, dar in 2 zile am refacut totul : reg casa, eu am facut si dispozitii de incasare pe langa chitante, balante , inventar , bilant si raportari pe surse de venituri(nici nu stiam ce sunt , dar cand am studiat formularele , am pus totul cap la cap si asa am reusit)

nu aveti la ce sa faceti inventariere!
spor la treaba !

ps .sa ma corectez putin am zis topic-uri in loc de topice.
daca ati pus mai multe intrebari in topice diferite v-i s-a raspuns punctual corespunzator.
trebuia sa expuneti toate intrebarile intr-un topic si astfel se facea legatura . bine ca m-am prins;):D=D>
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
vidiva, utilizator

Alte discuții în legătură

Asociatie nonprofit fara scop patrimonial thesimonelu thesimonelu Buna ziua tuturor. S-a infiintat in 2010 Asociatia Parintilor cu aport in numerar adus de membrii acesteia, asociatie nonprofit fara scop patrimonial, ... (vezi toată discuția)
Decont cheltuieli thesimonelu thesimonelu revin la vechea nelamurire cu stampila asociatiei, asociatie a parintilor unei gradinite de stat, nonprofit, neplatitoare de tva...poate reusesc si termin si ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat! thesimonelu thesimonelu Am infiintat asociatia parintilor a unei gradinite de stat, nonprofit, neplatitoare de tva...s-a depus capitalul in cont, insa alte incasari pe asociatie nu ... (vezi toată discuția)