avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Neacordare prioritate la trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Neacordare prioritate la trecerea de pietoni

in decembrie mi s-a retinut permisul pentru neacordare de prioritate la pietoni fiind inregistrat si de camera de luat vederi din masina politiei.am vre-o sansa sa castig procesul cu ei avand in vedere ca pe strada era polei,marcajul pietonal inexistent sau sters in totalitate,si nr.meu de la masina nu se vede absolut deloc pe inregistrare deoarece era murdar rau:(
Cel mai recent răspuns: sorinna87 , utilizator 14:33, 18 Ianuarie 2012
pai exista inregistrarea video de pe masina politiei
Poate fi prezentata in cadrul unei eventuale expertize,in situatia in care aceasta proba ar fi admisa de instanta.
Buna ziua,
Sunt intr-o situatie asemanatoare...
Mi-a fost suspendat permisul pentru ca nu am cedat prioritate pietonilor.
In realitate lucrurile au stat cam asa
Circulam cu masina pe prima banda de circulatie din directia tineretului spre timpuri noi .La un moment dat am oprit masina la o trecere de pietoni nesemaforizata am cedat trecerea tuturor celor angajati in traversare m-am asigurat ca nu mai trece nimeni si mi am continuat drumul. Imediat dupa trecerea de pietoni la vreo 10 15 m se afla o curba si dupa acea curba se afla un autoturism al politiei care mi a facut semn sa opresc pe dreapta. in total de la trecerea de pietoni pana in locul unde era politistul sunt aproximativ 20 -25m si din punctul meu de vedere politistul nu avea vizibilitate fata de prima banda.Povestea este luuuunga dar o sa incerc sa fiu cat mai la obiect .
Politistul imi cere actele dupa care imi spune ca nu am dat prioritate pietonilor . i-am spus ca am oprit dupa care replica lui a fost ca eu am plecat prima de la trecere si ca ar mai fi fost un pieton care a trecut ...sau a pus piciorul pe trecere .A spus ca mi retine permisul si imi aplica o amenda.Dupa ce a complectat PV mi a inmanat dovada si m-a informat ca am de plata o amenda in valoare de ...dupa care mi-a inmanat pixul pt a semna PV . Am spus ca vreau sa l citeesc si mi a raspuns ca o voi face dupa ce semnez ...atunci i -am spus : Dvs aveti obligatia legala sa mi permiteti sa citesc PV si sa adaug obiectii daca le am ! Replica domului politist a fost citez " Dvs NU AVETI DREPTUL DE A CITII PROCESUL VERBAL DECAT DUPA CE IL SEMNATI ...SI DACA AVETI CEVA DE OBIECTAT O VETI FACE TOT DUPA CE IL SEMNATI " Am refuzat sa l semnez in conditiile astea si politistul a cautat un martor ....si cautarea asta a durat vreo 10 min daca nu mai mult , nu pt ca nu era trafic ci doar pt ca domnul politist cauta un martor potrivit ....in persoana unui taximetrist . Din momentul in care a aparut si marorul a inceput un joc de cuvinte dintre mine si politist . Eu trebuia sa spun ca nu doresc sa semnez PV pt ca martorul sa poata sa semeneze .EU NU AM ROSTIT ACESTE CUVINTE NICIODATA ..si cu toate astea martorul a semnat . De ce ? Pt ca asa a vrut politistul ! Raspunsul meu la intrebarea " Doriti sa semnati pv ?" a fost urmatorul NU POT sa semnez pt ca nu este gata ..dvs aveti obligatia de a mi permite sa l citesc si de a nota in el obiectiile mele .Eu consider ca NU POT ...nu este acelas lucru cu NU VREAU . Si mai consider ca mi au fost incalcate toate drepturile ! In aceasta situatie pot sa cer anularea pv si a deciziei suspendarii permisului de conducere avand in vedere ca acesta a fost retinut cu incalcarea tuturor prevederilor legale ? Mentionez ca am doi martori , unul din martori este mama mea care era in dreapta si care poate sa certifice in primul rand faptul ca nu mai era nici un pieton pe trecere atunci cand eu am plecat de pe loc si in al doilea rand discutiile purtate cu politistul. Si un al doilea martor care a fost de fata la toate discutiile purtate cu politistul.
Va multumesc !
1.Martorul care a semnat a atestat prin semnatura sa ca procesul verbal nu a fost semnat de contravenient
"Nuantele" acestea cu "a nu vrea" si "a nu putea" sa se semneze procesul verval de catre contravenient sunt asa pentru cine nu se pricepe,este evident-si ati decalarat chiar dvs mai sus-ca nu ati dorit sa semnati procesul verbal.
2.Aveti posibilitatea legala sa formulati plangere contraventionala impotriva procesului verbal in termen de 15 zile de la sosirea la domiciliu la instanta competenta teritorial locului constatarii contraventiei.
Sarcina probatiunii apartine politiei rutiere,iar dvs aveti posibilitatea de a va apara cu probe(acte,martori ,alte probe).
Verificati consemnarile din procesul verbal si sub aspectul nulitatii prevazute de art.16 si 17 din OG nr.2/2001.
3.Puteti formula plangere penala impotriva politistului-agent constatator,cu conditia sa puteti dovedi cu probe comportamentul acestuia.
Este de mentionat faptul ca daca politistul ar fi scos de sub urmarirea penala de catre procuror,acesta,la randul sau,poate formula plangere penala impotriva dvs.pentru denuntare calomnioasa.
Cantariti, ,judecati si luati cele ma avantajoase hotarari pentru dvs.
Da asa este am spus ca nu doresc sa semnez procesul verbal inainte de al citii.Poate il semnam daca puteam sa l citesc insa fara sa stiu ce scrie in el sub nici o forma nu aveam cum ..si nu stiu cate persoane ar semna un pv sau orice alt act fara al citii inainte. Ati spus ca pot formula plangere penala inpotriva agentului de politie cu conditia sa pot demonstra . In aceasta stuatie daca martorul din dreapta este mama mea poate depune marturie ? Stiu ca legea spune ca persoana din dreapta poate depune marturie fara alte specificatii,insa sunt persoane care mi au spus ca rudele de gradul I nu pot depune marturie. Si as dorii sa stiu daca politistul avea obligatia sa mi ceara si mie consintamantul in alegerea martorului ? Spun asta deoarece martorul a facut presiuni asupra mea impreuna cu politistul petru a semna si din cate stiu eu martorul trebuie doar sa certifice prin semnatura refuzul conducatorului auto de a semna .

Alte discuții în legătură

Contestație suspendare permis 30zile bogdaNNN25 bogdaNNN25 Buna ziua, mi-am fost suspendat permisul pentru 30zile pentru neacordarea de prioritate la trecerea de pietoni, am primit avertisment 2 puncte de penalizare si ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am si eu cateva intrebari legate de contestantie ... Lidy1414 Lidy1414 Buna seara! Am si eu cateva intrebari legate de contestantie cu privire suspendarea permisului de conducere. Am permisul de aproape 2 ani, insa de abia ieri am ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala ContSters126381 ContSters126381 Buna ziua . Azi , dupa ce m-am pus in miscare din parcarea spitalului , am oprit la semafor fiind a doua masina iar in fata , ghiciti cine , masina politiei . ... (vezi toată discuția)