avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... consilier juridic - reprezentant al salariatilor?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

consilier juridic - reprezentant al salariatilor?

Buna seara,

Am o intrebare: in cadrul unei societati poate fi ales ca reprezentant al salariatilor un consilier juridic? Exista vreo incompatibilitate in acest sens?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:17, 3 Aprilie 2011
Consilierul juridic este cel care reprezinta angajatorul al carui salariat este ... mie mi se pare ca este o incompatibilitate clara ... nu poti reprezenta 2 parti care la un moment dat pot avea interese contrare.
teodora27 a scris:

Buna seara,

Am o intrebare: in cadrul unei societati poate fi ales ca reprezentant al salariatilor un consilier juridic? Exista vreo incompatibilitate in acest sens?
Va multumesc!


Desi legea nu prevede ca este o situatie de incompatibilitate ,insa se paote vorbi despre o asemenea situatie avand in vedere ca potrivit Legii nr.514/2003 , consilierul juridic asigura apararea drepturilor si intereselor legitime ale persoanelor juridice de drept privat, in slujba carora se afla si in conformitate cu Constitutia si legile tarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este consilierul juridic? ionutzt ionutzt Buna Ziua imi puteti spune va rog ce inseamna consilier juridic din toate punctele de vedere sau mai multe detali? Va multumesc, respectuos! (vezi toată discuția)
Revenire ccc AliDan28 AliDan28 Bună ziua o angajata revine din ccc , înainte sa plece în ccc avea funcția de cons juridic, Acum la întoarcere revine, semnează act adițional unde ... (vezi toată discuția)
Mandatarul consilier juridic nu poate pune concluzii în instanþã?! Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Art. 68 alin. 4 C.p.civ. s-a modificat cumva şi nu îi mai este recunoscut dreptul mandatarului consilier juridic de a formula concluzii în instanţă şi ... (vezi toată discuția)