avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie pentru al doilea copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie pentru al doilea copil

Buna ziua.Am un copil de 10 luni si beneficiez de indemnizatia de 85% sau cat a mai ramas 70-75%,daca sunt insarcinata din nou ce indemnizatie voi mai primi la nasterea celui de al doilea copil?cum se socoteste,si cat voi mai sta acasa?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:14, 3 Aprilie 2011
OUG nr.111/20101 prevede la art.9 :
.........
(4) Durata de acordare a concediului prevazut la art. 2 alin. (1) se prelungeste corespunzator in cazul suprapunerii a doua sau trei situatii de natura a genera acest drept, in conditiile prevazute la alin. (1) si (2).
(5) In cazurile prevazute la alin. (4) se acorda o singura indemnizatie, in cuantumul prevazut de prezenta ordonanta de urgenta.
(6) Pe perioada suprapunerii situatiilor prevazute la alin. (4), cuantumul indemnizatiei lunare se majoreaza cu suma de 600 lei pentru fiecare dintre copii, incepand cu cel de-al doilea.
Se poate un pic mai detaliat?Ar trebui sa ma intorc la munca pe data de 08.06.2012.Se mai prelungeste perioada si banii de indemnizatie?

am mai gasit si varianta asta
In acest caz, pentru parintii care beneficiaza de indemnizatie si concediu de ingrijire pentru primul copil (respectiv copil nascut pana la data de 31 decembrie 2010), iar ulterior li se naste un al doilea copil inainte de finalizarea perioadei concediului (dar dupa data de 1 ianuarie 2011), indemnizatia acordata ramane cea stabilita pentru primul copil, in conditiile prevazute de OUG nr.148/2005 (act normativ care nu reglementeaza acordarea unei sume suplimentare parintilor care se afla in aceasta situatie).
Ultima modificare: Duminică, 3 Aprilie 2011
aba1011, utilizator
1. Deoarece al doilea copil se va naste inainte de terminarea CCC1 dvs. veti intra direct din CCC1 in CCC2, fara a mai beneficia de concediu de maternitate.
2. Intrarea in CCC2 se va face la terminarea CCC1 si va trebui sa optati pentru una din cele doua variante: pana implineste copilul 1 an sau pana implineste copilul 2 ani.
3. Pentru CCC2 veti primi aceeasi indemnizatie ca pentru CCC1.
4. Daca vreti o confirmare cititi OUG 111/2010 si Normele de aplicare a ei.
pana la trecerea din ccc1 in ccc2 se mai aloca vreo suma de bani sau merg doar cu indemnizatia de la ccc1 + alocatiile?
Deoarece primul copil este nascut inainte de 01.01.2011 nu se acorda nimic in perioada de suprapunere a celor doua CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil mira_ mira_ Daca se naste al 2-lea copil pe perioada concediului de crestere copil ce indemnizatie primesc pentru cel de-al 2-lea copil? Minimul sau aceeasi suma pe care ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil elenaboboc91 elenaboboc91 am un copil de 1 an si 4 luni (sept 2013) pentru care iau indemnizatie de crrestere copil. am nascut din nou pe 6 ian 2015. mai am dreptul la indemnizatie si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Alina Muresan Alina Muresan Buna ziua ! In momentul de fata ma aflu in concediu crestere copil,care va implinii 2 ani in 31 iulie si sunt insarcinata cu al doilea,pe care il voi naste la ... (vezi toată discuția)