avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am o minima sansa sa imi pot lua fetita langa mine?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am o minima sansa sa imi pot lua fetita langa mine?

:help:drepturile mamei asupra copilului rezultat dintrun concubinaj
Cel mai recent răspuns: elenazahiu , utilizator 10:15, 14 Decembrie 2011
Parerea mea este sa incepeti sa strangeti probele cu care sa demonstrati ca fiica Dvs. ar avea posibilitatea sa traiasca mai bine alaturi de Dvs. Totodata, sa aratati ca ati fost nevoita sa plecati in Italia sa va cautati un loc de munca din cauza situatiei economice a Romaniei, nu ati plecat pentru ca ati vrut sa va parasiti copilul. Aduceti la proces martori care sa descrie felul in care ati ingrijit-o pe fetita atat timp cat ati ramas alaturi de ea. Deasemenea incercati sa aveti martori pentru felul in care s-a purtat tatal cat timp Dvs. ati fost plecata in Italia. Sper ca aveti in Italia un contract de munca valabil si veti putea aduce o adeverinta de venit cu care sa probati ca aveti venituri pentru a intretine fetita.
Ar trebui sa incercati sa mergeti si la un psiholog in vara, cu fetita, cand veniti in tara, sa vedeti daca o puteti inscrie intr-un program de consiliere. Eu as discuta cu psihologul si despre posibilitatea constatarii de catre acesta a stresului emotional pe care il exercita tatal asupra fetitei spunandu-i minciuni despre Dvs. Si anume ca ati parasit-o si ca nu trimiteti bani si tot asa. Din pacate, o sa va fie greu sa va luptati de la distanta cu un asemenea nesimtit care brutalizeaza psihic propriul copil numai pentru a-si satisface orgoliul personal. Dvs. nu aveti nici un fel de rude apropiate in tara? Care s-ar putea apropia de fetita? Si care ar putea sa o ajute sa inteleaga ca nu ati parasit-o?

Va urez mult succes!
Indiferent ce i-ar spune rudele, lipsa mamei este un argument prea puternic in mintea fetitei, mai ales la varsta ei.
Pana in vara insa este un timp extrem de lung, mai ales ca vorbim si despre o varsta mica, la care cateva luni conteaza enorm. In plus, pentru succesul incredintarii, timpul curge in defavoarea mamei in acest caz.
Este foarte important timpul, cu cat copilul sta mai mult fara un parinte, poate acumula sentimente negative fata de acesta, fie ele intemeiate sau nu, ceea ce va duce si la o evaluare a fetei care se va dovedi in defavoarea mamei.
da am rude dar nu se pot apropia de frica lui .eu am reusit sa vb o perioada cu fetita pe tel educatoarei si chiar iam trimis bani educatoarei sa ii cumpere fetitei mele ceea ce ii trebuie,dar decum a aflat tatal ei a trimiso pe sorasa la gradinita si din ziua aceea educatoare sa dat la o parte si mia spus ca ii pare rau pt mine dar ea nu poate suporta sa ramana fara locul de munca,ca stie ca sunt o mama buna si ca ma iubeste si fetita foarte mut si eu pe ea dar nu mai poate sa mio dea la telefon.da intradevar sunt persoane ce stiu foarte bine cum se comporta el cu fata si sora lui ,dar le este frica sa imi tina partea pt ca toti imi spun...daca tu ai plecat departe de el din cauza caracterului lui,asta nu inseamna ca ne poti lua si pe noi cei care te ajutam....deci practic eu sunt singura.sa zic ca poate as putea apela la dr fetii dar nici la ea nu o mai vede.tatal ei nu a mai duso nici macar la un simplu control la ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minora la familia fostei sotii uddo uddo fosta mea sotie a plecat azi in italia si a incredintat fetita de 3 ani la matusa si bunicul ei . Cum se poate asa ceva , eu sant ruda de gradul 1 , Cum si de ... (vezi toată discuția)
Incalcarea dreptului copilului elenazahiu elenazahiu Fostul meu concubin incearca prin orice mijloace sa manipuleze fetita mea de doar 6 ani impotriva mea.Santem despartiti de 8 luni,eu am plecat din casa in care ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata,vreau sa va adresez o intrebare,eu sunt plecata ... Ioana-oana Ioana-oana Buna dimineata,vreau sa va adresez o intrebare,eu sunt plecata in Italia de la inceputul anului(ianuarie 2021)am o minora de 7 ani pe care am crescut-o eu , ... (vezi toată discuția)