avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... speta drept penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

speta drept penal

daca doua persoane majore întrețin relații sexuale în prezența unui minor exista infracțiunea de corupție sexuală.dacă ulterior unul dintre majori întreține relații sexuale cu minorul mai subzistă infracțiunea de corupție sexuală?
Ultima modificare: Duminică, 3 Aprilie 2011
crne, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:18, 4 Aprilie 2011
raspunsul este da! mai ales ca minorul ulterior a intretinut relatii sexuale cu alt minor.
@athe, minorul a intretinut relatii sexuale cu majorul.
Depinde de varsta minorului, daca este un minor care nu a implinit varsta de 15 ani exista si infractiunea de act sexual cu un minor.Aceeasi infractiune exista si daca persoana majora este tutore, profesor , medic curant sau supraveghetor al minorului care nu a implinit varsta de 18 ani, daca actul sexual a fost acceptat de minor fiindca majorul i-a oferit bani sau alte foloase, sau daca s-au realizat materiale pornografice.
scuze , am gresit inițial întrebarea. era vb de doi majori și un minor si ma intrebam daca in aceeași împrejurare ,dupa ce au întreținut relații sexuale majorii, unul dintre ei intreține si cu minorul care tocmai asistase(minorul are peste 15 ani).mie ,cel putin, imi pare absurd..
Fiind vorba despre doua opinii diferite,consider ca distinsa d-na consilier Margu are dreptate cu privire la posibila existenta a infractiunii de act sexual cu un minor ,astfel cum este aceasta prev.de art.198 c.pen,din relatarea user-ului rezultand ca pot fi intrunite conditiile prevazute textul mentionat
Ultima modificare: Duminică, 3 Aprilie 2011
Radu Gabrian, Mediator
@crne, de ce vi se pare absurd? In textul care reglementeaza infractiunea de coruptie sexuala nu se prevede varsta minorului.Asadar, daca exista probe ale comiterii acestei infractiuni, persoanele majore pot fi trase la raspundere.

Alte discuții în legătură

Doresc sa'mi explice cineva o lege intr'un anumit context Mihaita1937 Mihaita1937 Este vorba despre legea coruperii de minori. Nu am inteles prea multe din ea deoarece pe diferite site-uri gasesc explicatii diferite si ma gandesc ca aici ... (vezi toată discuția)
Coruperea de minori se pedepseste sau nu? trope_doi trope_doi Exemple: 1. Barbat in varsta de 25 de ani gospodareste (fara casatorie) cu o fata de 15 ani – ii cumpara haine, dulciuri s.a., dar fata (din familie ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori ? a1Me a1Me Daca baiatu si fata au amandoi 17 ani si au intretinut relatii sexuale familia ei il poate da pe baiat la corupere de minori, am intretinut relatii sexuale cu ... (vezi toată discuția)