avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... speta drept penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

speta drept penal

daca doua persoane majore întrețin relații sexuale în prezența unui minor exista infracțiunea de corupție sexuală.dacă ulterior unul dintre majori întreține relații sexuale cu minorul mai subzistă infracțiunea de corupție sexuală?
Ultima modificare: Duminică, 3 Aprilie 2011
crne, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:18, 4 Aprilie 2011
nu am probleme în privința încadrarii juridice a faptei.evident, întrunește conținutul constitutiv al infracțiunii de corupție sexuală.imi pare depășit modul în care legiuitorul alege să reglementeze această infracțiune. ce fel de corupere să mai fie din moment ce un minor poate întreține relații sexuale de la varsta de 15 ani? pari absurd ca întreținerea de relații sexuale in prezența unui minor sa constituie infracțiune ,iar actul sexual cu un minor (ceea ce din pct de vedere moral este evident mai grav), sa nu fie.
Nu stim din ce ratiuni legiuitorul a reglementat in acest fel faptele despre care vorbim.Si nici noul cod penal nu aduce modificari semnificative in privinta strictetii regelmentarilor, dimpotriva , limitele de pedeapsa se majoreaza.
Este opinia dvs,cum doriti sau cum ar trebui sa prevada legea si o respect.
Totusi,ne place sau nu,discutam despre prevederile legale actuale si nu despre dezideratele noastre.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa'mi explice cineva o lege intr'un anumit context Mihaita1937 Mihaita1937 Este vorba despre legea coruperii de minori. Nu am inteles prea multe din ea deoarece pe diferite site-uri gasesc explicatii diferite si ma gandesc ca aici ... (vezi toată discuția)
Coruperea de minori se pedepseste sau nu? trope_doi trope_doi Exemple: 1. Barbat in varsta de 25 de ani gospodareste (fara casatorie) cu o fata de 15 ani – ii cumpara haine, dulciuri s.a., dar fata (din familie ... (vezi toată discuția)
Rog sa mi se dea mai multe detalii cu privire la.... Alexha Alexha Un amic de-al meu are o realatie ccu o fata care in prezent are varsta de 16 ani.Au fost impreuna cam un an,dupa care au avut o pauza si acum sunt din nou ... (vezi toată discuția)